NRK Meny
Normal

Danseaudition MGPjr

REKORD!
Lørdag 14. og søndag 15.april var det danseaudition for MGP junior 2007. Over 1000 dansere i alderen 8-15 år hadde meldt seg på til danseaudition. Det var dansere fra hele Østlandet og noen kom også reisende fra Molde, Trondheim og Sogn og fjordane. Se video fra danseaudition

Gruppe 20 klar for å lære en dans.
Foto: Kari Anne Kvam

Gruppe 20 klar for å lære en dans.
Foto: Kari Anne Kvam

Her er gruppe 20 klar for å lære en dans. Det var mange spente jenter med mye sommerfulger i magen. Totalt var det 28 grupper. Alle danserne var inndelt i grupper etter høyder slik at det ble lettere for juryen å se hvem som passer sammen. De 60 guttene som kom var inndelt i to grupper. Gutta viste først frem dansen de hadde lært, deretter fikk de mulighet til å vise sine turne og breake-kunnskaper. Det var rekordmange gutter på audition i år og nivået var virkelig høyt.

Danseaudition 2007
Foto: Kari Anne Kvam

Hege Nordahl-Olsen instuderte dansene til ALLE gruppene. Her ser vi en gruppe som er i full konsentrasjon for å lære dansen. Etter innøving var det også hjelp å få av Anette Teveldal i øvingsrommet. Danseren terpet og terpet på dansen i ganger og i alle mulige rom. Danseaudition var i Nasjonalballettens lokaler i Oslo, hvor det er store fine dansestudioer.

Håpefulle dansere før audition.
Foto: Kari Anne Kvam

Snart er det disse dansernes tur til å gå inn til juryen og vise frem dansen.

Inne hos Juryen
Først danset hele gruppen for juryen, slik at danseren fikk varmet opp litt. Etter hvert ble gruppene delt opp i mindre grupper og slik at alle fikk vist seg frem for juryen.
Av de totalt 900 danserne var det ca 120dansere som kom videre til 2.runde. Alle disse var så flinke at de kunne vært med i showet! Men dessverre har vi kun behov for ca 50 dansere så juryene hadde en hard og utakknemmelig jobb.

Juryen Danseaudition 2007
Foto: Kari Anne Kvam

Juryen hadde en stor utfordring. Det var mange flinke dansere og de danset alt de kunne for å overbevise juryen. Her se vi jury-leder Line Norling som også er prosjekt leder for hele MGPjr-showet (fra høyre), og koreografene Janicke Barsnes-Simonsen og Mona Stubsveen Bråten.

Danseaudition, jurye og Programleder MGPjr 2007
Foto: Kari Anne Kvam

Endelig vel i havn. Den strenge men veldig rettferdige juryen har funnet de danserne de vil ha med. 44 flinke dansere kom igjennom nåløyet og skal være med som dansere på Melodi Grand Prix Junior 2007. Her har juryen fått besøk av programlederen for MGPjr07, Stian Barsnes-Simonsen.

For danserne blir det mye prøver i løpet av våren. Alle må lære koreografien og alle kostymer må passe. Det blir spennende å se i Oslo Spektrum 2.juni. Har du lyst til å komme å se kan du kjøpe billetter på billettservice.no

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP