NRK Meny
Normal

Sverige, Danmark og Finland!

Celine og Martin og Johannes er klare for nordisk finale i Oslo 24. november. Men hvem møter de der?

SEB vant den nordiske MGPjr-finalen 2006

SEB, vinnere av MGP Nordic 2006.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / SCANPIX

Norge er første land som har deltakere klare til MGP Nordic. Sverige, Danmark og Finland har ikke hatt landsfinale ennå. Hvis du er nysgjerrig på hvem som skal konkurrere i våre naboland, kan du følge med på hjemmesidene som du finner lenker til her. Foreløpig er det bare Finland som har avslørt deltagerne, Sverige og Danmark venter til etter sommeren.

Hva venter vi oss fra våre naboer? Ikke minst årets nykommer; Finland. Du kan være med å diskutere på Rotors forum ved å klikke her .

Dersom du ikke allerede er registrert på Rotor kan du gjøre det på noen små minutter her .

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller