Hopp til innhold

Norske Daniel hylles etter «Late night»-debut

Norske komikere står ikke ofte på scenen på et av USAs største talkshow. Men Daniel Simonsen fra Bergen gjorde akkurat det. – Jeg var grusomt nervøs, sier han.

Daniel Simonsen på Late Show with Seth Meyers

The Guardian har listet Daniel Simonsen som en av de kommende stjernene i verdens standup.

Foto: NBC

– Et fantastisk stand up-sett fra Norges beste, skriver «Late Night»s vert Seth Meyers på Twitter.

Natt til torsdag var den norske komikeren Daniel Simonsen på scenen på NBCs talkshow «Late Night With Seth Meyers». Han var på i drøye fem minutter i studioet som ligger i Rockefeller Plaza i New York.

Programmet har 1,5 millioner seere.

– Hi guys. I´m from Norway. That´s where I developed my personality.

Han åpner tørt med monoton norsk aksent, stående rett opp ned i rød collegegenser og kort pannelugg.

– Dere vet når dere er på en middag og det er en fyr der som gjør at du kjenner deg ukomfortabel?

– Det er meg.

Med Seth Meyers i ryggen

Det var David Letterman som opprinnelig skapte «Late Show». TV-kanalen NBCs «Late Night With Seth Meyers» har holdt på siden 2014 med ukentlig show, etter at han tok over etter Jimmy Fallon. Meyers er tidligere hovedskribent for komiserien «Saturday Night Live».

Showet åpner med at Seth Meyers har en monolog fra kontorpulten, så kommer en myriade av A-kjendisgjester, sketsjer og så et innslag på scenen med et bans eller en komiker.

– Wow, dette er skikkelig skummelt.

Nå var det bergenseren Daniels Simonsens tur.

– Hvordan gikk det til at du kom på Late Show?

– Det som skjedde var at en av de som jobber i showet sitt skriveteam tipset Seth om meg. Connor O`Malley heter han. Jeg har stått på samme scene som ham mange ganger og har stor respekt for ham, han er en rå komiker, sier Simonsen på telefon fra Brooklyn i New York.

– Hvordan synes du at det gikk?

– Jeg hadde løyet hvis jeg sa det var kjekt, det blir enormt mye press når det er tv. Så jeg var grusomt nervøs før jeg gikk på scenen. Personlig synes jeg at det alltid er vanskelig å si hvordan det gikk selv. Fem minutter gir veldig lite tid til å etablere seg. Men Seth Mayers er flink, jeg hørte det var god stemning i salen der jeg sto backstage før jeg skulle på.

– Og så er du der plutselig: Here we go! Og jeg merket at wow, dette er skikkelig skummelt. Det var bare å prøve og holde hodet kaldt.

Kommende verdensstjerne?

The Guardian har listet Daniel Simonsen som en av de kommende stjernene i verdens standup: «En ordentlig morsom type med potensial til å appellere til de store massene. Norges tap er vår gevinst».

The Village Voice har omtalt han som «Exceptionally funny», Fabulous Magazine beskrev ham som «creepily briljant».

Daniel Simonsen er standup-komiker i Storbritannia

ÅRETS NYKOMMER: Daniel Simonsen på Fringe-festivalen i 2012 da han ble kåret til beste nykommer.

Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl / NRK

Daniel Simonsen begynte med standup da han var 22 år. I 2009 flyttet han til London og i 2012 fikk han en av de tre høythengende prisene under Fringe-festivalen, «Foster's Edinburgh Comedy Award» for beste nykommer. Han har vært på scenen på den store humor og kreativitets-festivalen hvert år siden.

Den norske komikeren har fått flere priser, blant annet britiske Chortle Best Newcomer og for beste komiker på Comedy Fight Club i New York, hvor han bor nå.

Daniel Simonsen er i Norge en gang i blant, seinest i sommer sto han på standup-utescenen på Latter i Oslo.

Anbefalt videre lesing:

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor