Hopp til innhold

Damen i tåken

Den unge Philip Odell blir av en venninne i London bedt om å undersøke omstendighetene rundt hennes brors dødsfall. Det fører Odell ut på farlige veier og til den mystiske kvinnen i mink.

Damen i tåken
Foto: Colorbox

Irlenderen Odell - som har tjenestegjort i den amerikanske etterretningstjenesten - er bare på gjennomreise i London. Men når hans gamle venninne Heater McMara ber ham hjelpe henne med å undersøke omstendighetene omkring hennes bror Rickeys død, bestemmer han seg for å bli. Venninnen har mistanke om at brorens død skyldes mord.

Rickys venninne Miss Peters er myrdet, og i den forbindelse dukker det opp en kvinne – den mystiske damen i mink som etter hvert skaffer Odell problemer.

Irlenderen tar kontakt med Scotland Yard om dødsfallet til Ricky McMara, men kriminalassistent Rigby viser liten tiltro til Odell.

Det oppdraget Philip Odell har påtatt seg viser seg å være atskillig mer komplisert enn han drømt om.

Kriminalserie i åtte episoder av Lester Powell. Den ble første gang sendt i 1962. Første episode sendes 1. juli i Krimtimen på NRK P1.

De som er med:
Philip Odell: Lars Nordrum
Heather McMara: Ingerid Vardund
Marylin Peters: Urda Arneberg
Christopher Hampden: Fridtjof Mjøen
Martin Sorrowby: Tore Foss
Parkin: Espen Skjønberg
Bartenderen: Arne Bang-Hansen
Mrs Cantaloup: Nanna Stenersen
Resepsjonsdamen: Kari Simonsen
Drosjesjåføren: Bjarne Johannesen
Bookmaker Sverre Wilberg
Elles medvirker: Erling Lindahl, Inger Teien, Carl Struve, Sverre Hansen, Wilfred Breistrand, Hans Stormoe, Nils Hall og Mona Hofland, Ebbe Moe, Nancy Schiefloe, Harald Heide-Steen, Roy Bjørnstad, Anne Lise Tangstad, Liv Johansen og Randi Nordby





















Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.