Hopp til innhold

Damen i tåken

Den unge Philip Odell blir av en venninne i London bedt om å undersøke omstendighetene rundt hennes brors dødsfall. Det fører Odell ut på farlige veier og til den mystiske kvinnen i mink.

Damen i tåken
Foto: Colorbox

Irlenderen Odell - som har tjenestegjort i den amerikanske etterretningstjenesten - er bare på gjennomreise i London. Men når hans gamle venninne Heater McMara ber ham hjelpe henne med å undersøke omstendighetene omkring hennes bror Rickeys død, bestemmer han seg for å bli. Venninnen har mistanke om at brorens død skyldes mord.

Rickys venninne Miss Peters er myrdet, og i den forbindelse dukker det opp en kvinne – den mystiske damen i mink som etter hvert skaffer Odell problemer.

Irlenderen tar kontakt med Scotland Yard om dødsfallet til Ricky McMara, men kriminalassistent Rigby viser liten tiltro til Odell.

Det oppdraget Philip Odell har påtatt seg viser seg å være atskillig mer komplisert enn han drømt om.

Kriminalserie i åtte episoder av Lester Powell. Den ble første gang sendt i 1962. Første episode sendes 1. juli i Krimtimen på NRK P1.

De som er med:
Philip Odell: Lars Nordrum
Heather McMara: Ingerid Vardund
Marylin Peters: Urda Arneberg
Christopher Hampden: Fridtjof Mjøen
Martin Sorrowby: Tore Foss
Parkin: Espen Skjønberg
Bartenderen: Arne Bang-Hansen
Mrs Cantaloup: Nanna Stenersen
Resepsjonsdamen: Kari Simonsen
Drosjesjåføren: Bjarne Johannesen
Bookmaker Sverre Wilberg
Elles medvirker: Erling Lindahl, Inger Teien, Carl Struve, Sverre Hansen, Wilfred Breistrand, Hans Stormoe, Nils Hall og Mona Hofland, Ebbe Moe, Nancy Schiefloe, Harald Heide-Steen, Roy Bjørnstad, Anne Lise Tangstad, Liv Johansen og Randi Nordby

Kulturstrøm

  • «Underholdende, dog noe underveldende debut»

    – Albumets tittel og gjennomgående tematikk handler om forhold som visner bort. Selv om man som lytter ikke sitter igjen med en klar følelse av hvilke forhold det hintes til, er det ingen tvil om at Blackie ser på disse bruddene som høyst nødvendige, skriver NRK P3-kritiker Even Samir Kaushik i sin anmeldelse av debutalbumet til Blackie.