NRK Meny
Normal

Damen i tåken

Den unge Philip Odell blir av en venninne i London bedt om å undersøke omstendighetene rundt hennes brors dødsfall. Det fører Odell ut på farlige veier og til den mystiske kvinnen i mink.

Damen i tåken
Foto: Colorbox

Irlenderen Odell - som har tjenestegjort i den amerikanske etterretningstjenesten - er bare på gjennomreise i London. Men når hans gamle venninne Heater McMara ber ham hjelpe henne med å undersøke omstendighetene omkring hennes bror Rickeys død, bestemmer han seg for å bli. Venninnen har mistanke om at brorens død skyldes mord.

Rickys venninne Miss Peters er myrdet, og i den forbindelse dukker det opp en kvinne – den mystiske damen i mink som etter hvert skaffer Odell problemer.

Irlenderen tar kontakt med Scotland Yard om dødsfallet til Ricky McMara, men kriminalassistent Rigby viser liten tiltro til Odell.

Det oppdraget Philip Odell har påtatt seg viser seg å være atskillig mer komplisert enn han drømt om.

Kriminalserie i åtte episoder av Lester Powell. Den ble første gang sendt i 1962. Første episode sendes 1. juli i Krimtimen på NRK P1.

De som er med:
Philip Odell: Lars Nordrum
Heather McMara: Ingerid Vardund
Marylin Peters: Urda Arneberg
Christopher Hampden: Fridtjof Mjøen
Martin Sorrowby: Tore Foss
Parkin: Espen Skjønberg
Bartenderen: Arne Bang-Hansen
Mrs Cantaloup: Nanna Stenersen
Resepsjonsdamen: Kari Simonsen
Drosjesjåføren: Bjarne Johannesen
Bookmaker Sverre Wilberg
Elles medvirker: Erling Lindahl, Inger Teien, Carl Struve, Sverre Hansen, Wilfred Breistrand, Hans Stormoe, Nils Hall og Mona Hofland, Ebbe Moe, Nancy Schiefloe, Harald Heide-Steen, Roy Bjørnstad, Anne Lise Tangstad, Liv Johansen og Randi Nordby

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim