Damen i tåken

Den unge Philip Odell blir av en venninne i London bedt om å undersøke omstendighetene rundt hennes brors dødsfall. Det fører Odell ut på farlige veier og til den mystiske kvinnen i mink.

Damen i tåken
Foto: Colorbox

Irlenderen Odell - som har tjenestegjort i den amerikanske etterretningstjenesten - er bare på gjennomreise i London. Men når hans gamle venninne Heater McMara ber ham hjelpe henne med å undersøke omstendighetene omkring hennes bror Rickeys død, bestemmer han seg for å bli. Venninnen har mistanke om at brorens død skyldes mord.

Rickys venninne Miss Peters er myrdet, og i den forbindelse dukker det opp en kvinne – den mystiske damen i mink som etter hvert skaffer Odell problemer.

Irlenderen tar kontakt med Scotland Yard om dødsfallet til Ricky McMara, men kriminalassistent Rigby viser liten tiltro til Odell.

Det oppdraget Philip Odell har påtatt seg viser seg å være atskillig mer komplisert enn han drømt om.

Kriminalserie i åtte episoder av Lester Powell. Den ble første gang sendt i 1962. Første episode sendes 1. juli i Krimtimen på NRK P1.

De som er med:
Philip Odell: Lars Nordrum
Heather McMara: Ingerid Vardund
Marylin Peters: Urda Arneberg
Christopher Hampden: Fridtjof Mjøen
Martin Sorrowby: Tore Foss
Parkin: Espen Skjønberg
Bartenderen: Arne Bang-Hansen
Mrs Cantaloup: Nanna Stenersen
Resepsjonsdamen: Kari Simonsen
Drosjesjåføren: Bjarne Johannesen
Bookmaker Sverre Wilberg
Elles medvirker: Erling Lindahl, Inger Teien, Carl Struve, Sverre Hansen, Wilfred Breistrand, Hans Stormoe, Nils Hall og Mona Hofland, Ebbe Moe, Nancy Schiefloe, Harald Heide-Steen, Roy Bjørnstad, Anne Lise Tangstad, Liv Johansen og Randi Nordby

Kulturstrøm

 • Dyvik Husby begraves 9. desember

  Hans-Erik Dyvik Husby begraves i Lillestrøm kirke på torsdag i neste uke. Husby døde 19. november, 49 år gammel.

  Seremonien foregår i Lillestrøm kirke 9. desember fra klokken 12, skriver Jølstad begravelsesbyrå i en pressemelding.

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)