Hopp til innhold

Dagfinn Lyngbø: – Vi glemte kameraene

I et nytt NRK-program skal to kjente personer bli stengt inne i en heis for å snakke med hverandre om eksistensielle temaer. – Vi tenkte ikke så mye på kameraene, sier Dagfinn Lyngbø, som diskuterte livet med Lars Monsen.

Dagfinn Lyngbø og Lars Monsen møtes til samtale om dype emner i det nye NRK-programmet Møtet i heisen.

– Jeg så for meg et møte der ingen forstyrrer. På den måten blir det ikke noe filter mellom dem, sier kvinnen bak ideen til tv-programmet «Møtet i heisen», Marion Klaseie.

I det nye NRK1-programmet skal to kjente personer hver uke stenges inne i en stillestående heis for å diskutere eksistensielle temaer.

Marion Klaseie

Marion Klaseie har skapt «Møtet i heisen», som skal gå på NRK denne høsten.

Foto: Martin Lundsvoll

Den ene entrer heisen alene i første etasje. Den andre kommer på underveis. Og så, på veien til øverste etasje, stopper heisen «tilfeldig» mellom to etasjer. Der blir de stående frem til de har besvart de dype spørsmålene som kommer ut av høyttalerne i heisen.

Inne i heisen er det på forhånd montert skjulte kamera bak et speil som dekker hele den ene sideveggen. Men de blir ifølge Klaseie raskt glemt.

– Det er helt umulig å se kameraene. Så de vi testet konseptet på glemte dem ganske kjapt.

Lyngbø: – Glemmer kameraene

Dagfinn Lyngbø og Lars Monsen er først ut i programserien. Lyngbø bekrefter at man glemmer kameraene.

– De er helt umulige å få øye på, så vi tenkte ikke så mye på det. Det er først når samtalen stopper opp at man tenker på at det er noen som filmer. Men så kommer det et nytt tema, og da er de glemt igjen, sier Lyngbø.

Komikeren synes det var en annerledes opplevelse å være med i «Møtet i heisen».

– Det er et veldig spennende konsept. Det er veldig sjeldent man får spørsmål om å bare møte opp et sted uten å vite hva det er. Men det trigga nysgjerrigheten min, sier han.

Unngår dype samtaleemner

– Hvordan var det å snakke om så dype temaer på TV?

– Det ble veldig dypt veldig fort. Det var veldig dype spørsmål. Men det var veldig ålreit. Lars Monsen er en hyggelig fyr, og vi er veldig forskjellige. Så det var interessant.

Lyngbø forteller at han vanligvis unngår slike samtaleemner.

– Når man er småbarnsfar får man god trening i å unngå den typen spørsmål. «Hvem er Jesus» blir fort besvart med at han var en viktig fyr som levde for lenge siden. Eller så avleder man med å si «se, en hest».

Det nye programmet skal foreløpig gå fire ganger. Disse er med:

  • Mandag 17.nov. kl. 22.30 – kl. 23.00: Dagfinn Lyngbø og Lars Monsen
  • Mandag 24.nov. kl. 22.30 – kl. 23.00: Erik Poppe og Jon Niklas Rønning
  • Mandag 1.des. kl. 22.30 – kl. 23.00: Mari Boine og Alex Rosén
  • Mandag 8.des. kl. 22.30 – kl. 23.00: Geir Lippestad og Torstein Lerhol

Lars Monsen og Dagfinn Lyngbø i NRKs nye program «Møtet i Heisen».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.