Da Björn Skifs glemte teksten

Sang: Röppni fälls, örr ur i knön, och kniblisaa, på kvällen...Hør hva han egentlig skulle synge!

Björn Skifs
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør ukas radioinnslag: Episode 8: Björn Skifs glemmer teksten

Se ukas MUGG-jubileum

Video nsps_upload_2009_4_15_15_33_41_3041.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Han er kjent for å produsert slager etter slager, blant annet: ”Hooked on a feeling”, ”Härligt, härligt, men farlig, farligt” og ikke minst ”Michelangelo”. Men han er også gjort seg bemerket med en spesiell opptreden i den internasjonale finalen i Melodi Grand-Prix, da han glemte deler av teksten

MUGG-konkurransen

I 1978 deltar han med sangen ”Det blir alltid värre framåt natten”, forteller Bård Ose og Finn Tokvam i MUGG . Låten hadde gått til topps i Sverige, og Skifs dro til Paris og den internasjonale finalen med to versjoner av bidraget. Den ene på svensk og den andre på engelsk (noe som var helt vanlig, f eks ABBA gjorde dette).

Men så går det galt. Han hadde forberedt seg godt, øvd inn låten på begge språkene, men han klarer ikke å bestemme seg for hvilket språk han skal velge i finalen – svensk eller engelsk?

Ikke før han går på scenen bestemmer han seg. Han skrider inn på scenen, setter seg ved flygelet og synger første strofe – på svensk.

”Dagarna og kvällarna, då lever jag”.

Men så skjærer det seg, og han fortsetter:

”Röppni fälls, örr ur i knön, och kniblisaa, på kvällen...”

Det han egentlig skulle ha sunget var:

”- trivs med mitt jobb, har kompisar, att snacka med, det flyter".

Björn Skifs kom seg heldigvis inn i teksten igjen, han husket resten, og det ble bare med dette ene eksemplet av engelsksvensk. Men skaden var allerde skjedd.

Det gikk nemlig ikke så veldig bra med det svenske bidraget, Skifs endte til slutt på 14. plass med sine 26 poeng.

Andre jubileum MUGG feirer denn uka:

  • Denne uka er det 41 år siden trommeslageren i The Who, Keith Moon, kjørte bilen sin ut i et svømmebasseng på en fest og slo ut en tann. Moon tilbragte derfor morgenen sørpe full i en tannlegestol.

Kulturstrøm

  • Prestehumoren blir snillere

    Prestehumoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken «Ingen spøk», som handler om preste-humor i norske medier.

    Preste-humoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. 
Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken "Ingen spøk", som handler om preste-humor i norske medier.
  • Får SOME-nekt av føderal dommer

    Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters.