Da Björn Skifs glemte teksten

Sang: Röppni fälls, örr ur i knön, och kniblisaa, på kvällen...Hør hva han egentlig skulle synge!

Björn Skifs
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør ukas radioinnslag: Episode 8: Björn Skifs glemmer teksten

Se ukas MUGG-jubileum

Video nsps_upload_2009_4_15_15_33_41_3041.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Han er kjent for å produsert slager etter slager, blant annet: ”Hooked on a feeling”, ”Härligt, härligt, men farlig, farligt” og ikke minst ”Michelangelo”. Men han er også gjort seg bemerket med en spesiell opptreden i den internasjonale finalen i Melodi Grand-Prix, da han glemte deler av teksten

MUGG-konkurransen

I 1978 deltar han med sangen ”Det blir alltid värre framåt natten”, forteller Bård Ose og Finn Tokvam i MUGG . Låten hadde gått til topps i Sverige, og Skifs dro til Paris og den internasjonale finalen med to versjoner av bidraget. Den ene på svensk og den andre på engelsk (noe som var helt vanlig, f eks ABBA gjorde dette).

Men så går det galt. Han hadde forberedt seg godt, øvd inn låten på begge språkene, men han klarer ikke å bestemme seg for hvilket språk han skal velge i finalen – svensk eller engelsk?

Ikke før han går på scenen bestemmer han seg. Han skrider inn på scenen, setter seg ved flygelet og synger første strofe – på svensk.

”Dagarna og kvällarna, då lever jag”.

Men så skjærer det seg, og han fortsetter:

”Röppni fälls, örr ur i knön, och kniblisaa, på kvällen...”

Det han egentlig skulle ha sunget var:

”- trivs med mitt jobb, har kompisar, att snacka med, det flyter".

Björn Skifs kom seg heldigvis inn i teksten igjen, han husket resten, og det ble bare med dette ene eksemplet av engelsksvensk. Men skaden var allerde skjedd.

Det gikk nemlig ikke så veldig bra med det svenske bidraget, Skifs endte til slutt på 14. plass med sine 26 poeng.

Andre jubileum MUGG feirer denn uka:

 • Denne uka er det 41 år siden trommeslageren i The Who, Keith Moon, kjørte bilen sin ut i et svømmebasseng på en fest og slo ut en tann. Moon tilbragte derfor morgenen sørpe full i en tannlegestol.

Kulturstrøm

 • Idol-vinner kritiserer kontraktene

  Ingvar Olsen, som vant Idol i 2004, sier til Dagbladet at han er kritisk til årets kontrakter for deltakerne. Avisen skrev tirsdag at deltakerne må skrive under en opsjonskontrakt, som Musikernes Fellesorganisasjon mener er urimelig. I fjor løste Sony Music Olsen fra platekontrakten, til tross for at de hadde rett til å holde på ham i to år til. TV2 og produksjonsselskapet Fremantle sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere Olsens uttalelser. – Jeg tenker uansett at det er en big deal hvis Universal Music vil ha meg. Uansett hvilken avtale det er så er det bedre enn ingenting, sier Zino Mohammad som er blant årets Idol-deltakere.

  Idol Finale Program 2
  Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 / TV 2
 • Marius Neset og KORK

  Marius Neset kom feiende inn på jazzscenen allerede som tenåring, og siden har han vært en av våre mest ettertraktede og omtalte jazzmusikere. Denne uken har han inntatt NRK Store studio for konsert og plateinnspilling med egne låter i heftige arrangement. Følg strømmen direkte kl. 19.

  Jazzkometen Marius Neset med band og fullt orkester direkte fra Store studio. Egne låter i hardtslående orkesterarrangement.
Marius Neset, saksofon - Petter Eldh, bass - Anton Eger, trommer - Ivo Neame, piano - Geoffrey Paterson, dirigent

Flere kulturnyheter