Skoklassiker får ny design etter 98 år

En av verdens mest ikoniske sko får en overhaling, for første gang siden debuten i 1917. Kan du se forskjellen?

Chuck Taylor All-Stars
Foto: Ap

Den har vært brukt av olympiske atleter, amerikanske soldater, punkere og hipstere i snart 100 år.

Nå har Converse-selskapet gitt skoklassikeren Chuck Taylor All Star sin første designoverhaling, skriver AP.

Vil bedre komforten

Skoen har i snart 100 år hatt mer eller mindre samme tynne, flate såle og så godt som ingen ankelstøtte. Ifølge selskapet er bedre komfort hovedmålet med oppdateringen.

Med oppdateringen får den enkle tøyskoen mer slitesterkt lerretsstoff, bedre støtdemping i sålen og foret hæl. «Chuck II» blir også litt høyere.

Den lett gjenkjennelige gummituppen blir værende som før.

Oppkalt etter basketspillende skoselger

Chuck Taylor All Star, som den populære lerretsskoen egentlig heter, ble først lansert som All-Stars i 1917, og var ment for profesjonelle basketspillere.

Basketspilleren og skoselgeren Chuck Taylor gjorde enkelte små forbedringer på skoen på 1920-tallet, og fikk sitt navn på modellen.

Gjennom skoens 100 år lange historie har den gått fra å være treningssko til å bli omfavnet av en rekke subkulturer som 1970-tallets punkere og 90-tallets grungerockere.

Den klassiske, svarte modellen med hvit tupp og hvite lisser ble imidlertid først introdusert etter andre verdenskrig.

Kulturstrøm

  • Filmen «Top Gun Maverick» utsatt

    Premieren på oppfølgeren til 80-tallsfilmen «Top Gun» er utsatt til desember, melder nyhetsbyrået AP. Filmen med Tom Cruise i hovedrollen skulle hatt verdenspremiere i juni, men på grunn av korona-epidemien er ny premieredato satt til 23. desember.

  • Pink testet positivt for korona

    Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

Flere kulturnyheter

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?