Christian Radich for fulle seil

Skoleskipet Christian Radich blir et skoleskip igjen hver høst, etter å ha vunnet Tall ship Race er et drevent mannskap byttet ut med førstereisjenter og gutter.

Christian Radich

Christian Radich til kai i Oslo

Foto: Tone Johannesen / NRK

Kaptein Clas Jagdum

Myndig kaptein

Foto: Tone Joannesen / NRK

- Det blir ikke mat om dere ikke rydder, tordner stemmen til kaptein Clas Jagdum over blankskurte dekk på Christian Radich.

Mannskapet får utdelt køyeplasser og vakter og beskjed om å ta en "bølgepille" men ikke kaste den opp, da virker den heller dårlig.

- Der er lurt og sette seg i respekt i begynnelsen, sier kapteinen og lar blikket sveipet over 60 forventningsfulle skole ungdommer.

God sesong

Christian Radich vant Tall ship Race i år igjen, en regatta for seilskuter fra hele verden som kniver om den gjeve tittelen: verdens raskeste seilskute!

(saken fortsetter under bildet)

Spente skoleelever ombord på Christian Radich

På rekke og rad

Foto: Tone Johannesen / NRK

Men det er høsten de ser frem til, da kommer skoleklasser fra hele landet ombord, en opplevelse de aldri glemmer, og som gjør at de muligens blir litt flinkere til å rydde på rommet sitt når de kommer hjem.

Kulturstrøm

 • – Utrolig glad for jobben min

  Men når man jobber i et kreativt yrke og hele tiden skal være impulsiv og skape noe, er det noen ganger vanskelig å forholde seg til folk rundt, forteller Gabrielle til Kulturstripa. I høst kom hennes andre album, «Snart, Gabby», og hun debuterer som skuespiller i Netflix-filmen «Hjem til jul».

  Gabrielle
 • Vil ikke være duo

  – De store konsertene gir meg frysninger og jeg blacker ut, forteller artisten Dutty Dior til NRK P3. Sammen med rapperen Isah er« Isah & Dutty Dior» blant de nominerte til årets låt for «HALLO» til prisutdelingen P3 Gull.

  Isah & Dutty Dior
  Foto: Kim Erlandsen / NRK