Normal

Christian Radich for fulle seil

Skoleskipet Christian Radich blir et skoleskip igjen hver høst, etter å ha vunnet Tall ship Race er et drevent mannskap byttet ut med førstereisjenter og gutter.

Christian Radich

Christian Radich til kai i Oslo

Foto: Tone Johannesen / NRK

Kaptein Clas Jagdum

Myndig kaptein

Foto: Tone Joannesen / NRK

- Det blir ikke mat om dere ikke rydder, tordner stemmen til kaptein Clas Jagdum over blankskurte dekk på Christian Radich.

Mannskapet får utdelt køyeplasser og vakter og beskjed om å ta en "bølgepille" men ikke kaste den opp, da virker den heller dårlig.

- Der er lurt og sette seg i respekt i begynnelsen, sier kapteinen og lar blikket sveipet over 60 forventningsfulle skole ungdommer.

God sesong

Christian Radich vant Tall ship Race i år igjen, en regatta for seilskuter fra hele verden som kniver om den gjeve tittelen: verdens raskeste seilskute!

(saken fortsetter under bildet)

Spente skoleelever ombord på Christian Radich

På rekke og rad

Foto: Tone Johannesen / NRK

Men det er høsten de ser frem til, da kommer skoleklasser fra hele landet ombord, en opplevelse de aldri glemmer, og som gjør at de muligens blir litt flinkere til å rydde på rommet sitt når de kommer hjem.

Kulturstrøm

  • – Han har formet musikksmaken

    Programleder for «Jungeltelegrafen», Sigbjørn Nedland, fikk hedersprisen på Prix Radio-utdelingen i Oslo fredag kveld.– Han har vært med på å åpne ørene og forme musikksmaken til en hel generasjon. Han var den første som spilte Sex Pistols på norsk radio. Han har sendt intervjuer med storheter som Bob Marley, George Harrison og Joni Mitchel, heter det i uttalelsen fra juryen. Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, er en av dem som gratulerer radiomannen med prisen:

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.