NRK Meny
Normal

Chris Cornell tok trolig sitt eget liv

Ifølge rettsmedisinske undersøkelser tok Chris Cornell i Soundgarden trolig sitt eget liv.

US-ROCK4EB!-2017-WITH-STING-AND-CHRIS-CORNELL

TOK SITT EGET LIV: Sanger Chris Cornell

Foto: KEVIN WINTER / AFP

Sangeren skal ha tatt livet sitt på et hotellrom etter en konsert i Detroit onsdag kveld. Det kommer frem etter rettsmedisinske undersøkelser gjort av The Wayne County Medical Examiner's Office ifølge nyhetsbyrået Ap. Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar.

Sangeren som har vært en av våre mest respekterte rockesangere, døde 52 år gammel. Den kritikerroste artisten var ledende innen grunge-genren med Seattle-baserte Soundgarden.

Soundgardens kommende turne startet i april og var planlagt frem til 27. mai. Cornell var en respektert låtskriver, som også ga ut solomateriale og skrev filmmusikk.

OPPDATERT FREDAG 11:30:

I en pressemelding avviser Chris Cornells familie påstandene om at artisten med viten og vilje tok livet sitt. De sier videre at ingen kan være sikre på dødsårsaken, før de endelige toksikologi- og obduksjonsrapportene foreligger.

Rusproblemer

Cornell vokste opp i Seattle. Han ble kastet ut av skolen som 15-åring og startet med narkotika som 13-åring. Som 14-åring sluttet han å ruse seg og var uten venner i 2 år, fortalte han til Magasinet Rolling Stones i 1994.

Det var da han begynte med musikk, samtidig som han jobbet som oppvaskhjelp.

Grammy-vinner

Han vant Grammy i 1995 med Soundgarden, et band som var en del av grunge-scenen i Seattle sammen med band som Nirvana og Pearl Jam.

Musikkindustrien sørger etter dødsfallet. Elton John tvitret:

– Sjokkert og trist av Chris Cornells plutselige død. En stor sanger, låtskriver og den mest elskverdige mann.

Bandkollega Tom Morello i Audioslave, et av Cornells andre band, hyller Cornell på Instagram:

Laster Instagram-innhold___

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK