NRK Meny
Normal

Chris Cornell er død

Rockestjernen Chris Cornell er død. Han ble 52 år gammel.

US-ROCK4EB!-2017-WITH-STING-AND-CHRIS-CORNELL

Chris Cornell startet sin karriere i Grunge-bandet Soundgarden og var senere også vokalist i det populære bandet Audioslave. De siste årene har han hatt en suksessfull solokarriere. Her er han under en veldedighetskonsert i California i januar.

Foto: KEVIN WINTER / AFP

Den tidligere vokalisten i bandene Soundgarden og Audioslave døde i byen Detroit, opplyser en av hans talspersoner, Brian Bumbery, til AP.

I en uttalelse til nyhetsbyrået sier Bumbery at Cornell døde i onsdag kveld, og omtaler dødsfallet som «brått og uventet».

– Cornells kone og familie er i sjokk, sier Bumbery.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, og Bumbery sier at familien nå kommer til å samarbeide tett med obduksjonsteknikere for å finne ut hva som forårsaket dødsfallet.

Fra The Golden Globes

Chris Cornell og kona Vicky under Golden Globe i 2012 da Cornell var nominert for beste sang.

Foto: Frazer Harrison / Afp

Rockestjernen etterlater seg tre barn fra to forskjellige ektskap. Han var frem til sin død gift med Vicky Karayiannis.

Millioner av solgte album

Cornell ble født i Seattle i USA den 20. juli 1964, og var i 1984 med på å danne bandet Soundgarden som gjorde stor suksess under grungebølgen på 90-tallet. Bandet er mest kjent for hiten «Black Hole Sun» og solgte rundt 25 millioner album på verdensbasis før de ble oppløst i 1997.

Bandet ble gjenforent i 2010 etter flere års pause, og i september 2013 spilte de i Oslo Spektrum. Banden holdt en konsert i Detroit i går, og det var etter denne konserten at Cornell skal ha blitt funnet død, skriver CNN.

I 2001 ble Cornell en del av supergruppa Audioslave og gjorde også her stor suksess før han fortsatte på sin solokarriere.

Flere Grammy-priser

Som soloartist er han mest kjent for låten «You Know My Name» fra James Bond-filmen Casino Royale fra 2006. Han ga ut fem soloalbum.

Cornell vant i løpet av sin karriere to Grammy-priser og var nominert til Golden Globe for beste sang i 2012 med låta «The Keeper» fra filmen «Machine Gun Preacher».

Cornell var kjent for sin sangstemme og ble i 2011 kåret til den niende beste vokalisten gjennom tidene.

Kulturstrøm

 • Flere går på kino i Oslo

  Kinobesøket i Oslo økte med fire prosent i april og mai sammenliknet med de samme månedene i fjor. Samtidig har det generelle kinobesøket i Norge sunket med 14 prosent. Økningen i Oslo skjer etter at det nye kinosenteret Odeon åpnet på Storo i mars.

  saga kino
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Musikksjefen anbefaler

  P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

  Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!