NRK Meny
Normal

Chris Cornell er død

Rockestjernen Chris Cornell er død. Han ble 52 år gammel.

US-ROCK4EB!-2017-WITH-STING-AND-CHRIS-CORNELL

Chris Cornell startet sin karriere i Grunge-bandet Soundgarden og var senere også vokalist i det populære bandet Audioslave. De siste årene har han hatt en suksessfull solokarriere. Her er han under en veldedighetskonsert i California i januar.

Foto: KEVIN WINTER / AFP

Den tidligere vokalisten i bandene Soundgarden og Audioslave døde i byen Detroit, opplyser en av hans talspersoner, Brian Bumbery, til AP.

I en uttalelse til nyhetsbyrået sier Bumbery at Cornell døde i onsdag kveld, og omtaler dødsfallet som «brått og uventet».

– Cornells kone og familie er i sjokk, sier Bumbery.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, og Bumbery sier at familien nå kommer til å samarbeide tett med obduksjonsteknikere for å finne ut hva som forårsaket dødsfallet.

Fra The Golden Globes

Chris Cornell og kona Vicky under Golden Globe i 2012 da Cornell var nominert for beste sang.

Foto: Frazer Harrison / Afp

Rockestjernen etterlater seg tre barn fra to forskjellige ektskap. Han var frem til sin død gift med Vicky Karayiannis.

Millioner av solgte album

Cornell ble født i Seattle i USA den 20. juli 1964, og var i 1984 med på å danne bandet Soundgarden som gjorde stor suksess under grungebølgen på 90-tallet. Bandet er mest kjent for hiten «Black Hole Sun» og solgte rundt 25 millioner album på verdensbasis før de ble oppløst i 1997.

Bandet ble gjenforent i 2010 etter flere års pause, og i september 2013 spilte de i Oslo Spektrum. Banden holdt en konsert i Detroit i går, og det var etter denne konserten at Cornell skal ha blitt funnet død, skriver CNN.

I 2001 ble Cornell en del av supergruppa Audioslave og gjorde også her stor suksess før han fortsatte på sin solokarriere.

Flere Grammy-priser

Som soloartist er han mest kjent for låten «You Know My Name» fra James Bond-filmen Casino Royale fra 2006. Han ga ut fem soloalbum.

Cornell vant i løpet av sin karriere to Grammy-priser og var nominert til Golden Globe for beste sang i 2012 med låta «The Keeper» fra filmen «Machine Gun Preacher».

Cornell var kjent for sin sangstemme og ble i 2011 kåret til den niende beste vokalisten gjennom tidene.