200 eksemplar av Charlie Hebdo skal være på vei til Norge

200 utgaver av Charlie Hebdo skal være på veg til Norge. Politiet er kjent med at satiremagasinet som har en karikaturtegning av profeten Mohammed på forsida kan komme.

Charlie Hebdo

DREPT: Tilsammen tolv mennesker ble drept 7. januar da to terrorister gikk til angrep på Charlie Hebdo-redaksjonen.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Etter det NRK erfarer så er det snakk om 200 eksemplarer av den første utgaven av satiremagasinet etter terroranslaget.

Politiet informert

Politiet er kjent med opplysningene om at det omstridte karikaturbladet kan bli solgt:

– Vi er kjent med at det skal komme blader, men har foreløpig ikke blitt spurt av Interpress, Narvesen eller Reitan om sikkerhetsvurderinger eller tiltak. Vi følger med og vil ta de henvendelser som kommer, sier Johan Fredriksen i Oslo-politiet til NRK.

Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, kan ennå ikke bekrefte at magasinet kommer for salg også her i landet, men det er stor etterspørsel etter det, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ida Håvik i Reitan Convenience tirsdag, skriver NTB.

– Vi har ikke tatt en beslutning, men har kartlagt mulighetene etter forespørsel fra kunder, sier Håvik til NRK.

Mohammed på forsiden

Forsiden har allerede blitt sluppet i internasjonale medier. Der står det «Alt er tilgitt» og i tillegg så holder en karikert og gråtende versjon av profeten Mohammed opp et skilt der det står «Jeg er Charlie».

Opplaget er øket fra 1 million eksemplarer til tre og onsdagens utgave skal bli overstt til 16 språk. Det er ennå uklart om Charlie Hebdo kommer på norsk.

Kulturstrøm

 • Knallgod science fiction

  – Med sin virkelighetsnære fremstilling av teknologi og fysikk, samt et interessant galleri av rollefigurer, har «The Expanse» satt en ny standard for hva vi kan forvente av sci-fi i TV-ruta, skriver seriekritiker Marte Hedenstad om den sjette og siste sesongen. Hun gir den terningkast 5 hos Filmpolitiet.

  SISTE REIS: Mannskapet ombord på Rocinante i den siste sesongen av «The Expanse».
  Foto: Amazon Prime Video.
 • The Beach Boys og Duran Duran til Lillestrøm

  I mai og juni skal størrelser som Duran Duran og The Beach Boys rykke inn på en parkeringsplass i Lillestrøm – som del av en ny konsertserie kalt Sommerstemning.

  Stjernene stiller på den store parkeringsplassen utenfor Nova Spektrum, tidligere kjent som Norges Varemesse. Der er det rom for 8.000 publikummere.

  Bak Sommerstemning står TADC Norway, som drives av Jon Enger, Edward Janson og Chris Rotenius og er en del av TADC-konsernet med selskaper i Sverige og Danmark (NTB).