200 eksemplar av Charlie Hebdo skal være på vei til Norge

200 utgaver av Charlie Hebdo skal være på veg til Norge. Politiet er kjent med at satiremagasinet som har en karikaturtegning av profeten Mohammed på forsida kan komme.

Charlie Hebdo

DREPT: Tilsammen tolv mennesker ble drept 7. januar da to terrorister gikk til angrep på Charlie Hebdo-redaksjonen.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Etter det NRK erfarer så er det snakk om 200 eksemplarer av den første utgaven av satiremagasinet etter terroranslaget.

Politiet informert

Politiet er kjent med opplysningene om at det omstridte karikaturbladet kan bli solgt:

– Vi er kjent med at det skal komme blader, men har foreløpig ikke blitt spurt av Interpress, Narvesen eller Reitan om sikkerhetsvurderinger eller tiltak. Vi følger med og vil ta de henvendelser som kommer, sier Johan Fredriksen i Oslo-politiet til NRK.

Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, kan ennå ikke bekrefte at magasinet kommer for salg også her i landet, men det er stor etterspørsel etter det, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ida Håvik i Reitan Convenience tirsdag, skriver NTB.

– Vi har ikke tatt en beslutning, men har kartlagt mulighetene etter forespørsel fra kunder, sier Håvik til NRK.

Mohammed på forsiden

Forsiden har allerede blitt sluppet i internasjonale medier. Der står det «Alt er tilgitt» og i tillegg så holder en karikert og gråtende versjon av profeten Mohammed opp et skilt der det står «Jeg er Charlie».

Opplaget er øket fra 1 million eksemplarer til tre og onsdagens utgave skal bli overstt til 16 språk. Det er ennå uklart om Charlie Hebdo kommer på norsk.

Kulturstrøm

 • Bergen får frimerke i 950-årsgave

  Posten markerer Bergens 950-årsjubileum med et nytt frimerke. Frimerket kommer i salg fra fredag 21. februar, og koster 24 kroner. Frimerket kan brukes til å sende brev på 20 til 50 gram i Norge.

  Frimerke, Bergen 950 år
  Foto: Posten / NTB Scanpix
 • – Jeg skylder leserne å fortsette

  – Etter at du fyller 80 skjer det så mye, da feiler man litt av hvert. Det verste som kan skje, er å se dårlig. Det forteller Frid Ingulstad, som har skrevet over 200 bøker, til programleder Vegard Larsen i Drivkraft.

  Frid Ingulstad
 • Sett av over 30.000 dansker

  Barnefilmen Elleville Elfrid, regissert av Frank Mosvold fra Kristiansand, er hittil sett av 31.000 kinogjengere i Danmark. Ifølge Norsk Film Distribusjon er dette «helt i særklasse for en norsk film i Danmark». Hittil er den sett av 50.000 i Norge.

  Frank Mosvold med Elleville Elfrid
  Foto: Thomas Sommerset / NRK