NRK Meny
Normal

200 eksemplar av Charlie Hebdo skal være på vei til Norge

200 utgaver av Charlie Hebdo skal være på veg til Norge. Politiet er kjent med at satiremagasinet som har en karikaturtegning av profeten Mohammed på forsida kan komme.

Charlie Hebdo

DREPT: Tilsammen tolv mennesker ble drept 7. januar da to terrorister gikk til angrep på Charlie Hebdo-redaksjonen.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Etter det NRK erfarer så er det snakk om 200 eksemplarer av den første utgaven av satiremagasinet etter terroranslaget.

Politiet informert

Politiet er kjent med opplysningene om at det omstridte karikaturbladet kan bli solgt:

– Vi er kjent med at det skal komme blader, men har foreløpig ikke blitt spurt av Interpress, Narvesen eller Reitan om sikkerhetsvurderinger eller tiltak. Vi følger med og vil ta de henvendelser som kommer, sier Johan Fredriksen i Oslo-politiet til NRK.

Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, kan ennå ikke bekrefte at magasinet kommer for salg også her i landet, men det er stor etterspørsel etter det, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ida Håvik i Reitan Convenience tirsdag, skriver NTB.

– Vi har ikke tatt en beslutning, men har kartlagt mulighetene etter forespørsel fra kunder, sier Håvik til NRK.

Mohammed på forsiden

Forsiden har allerede blitt sluppet i internasjonale medier. Der står det «Alt er tilgitt» og i tillegg så holder en karikert og gråtende versjon av profeten Mohammed opp et skilt der det står «Jeg er Charlie».

Opplaget er øket fra 1 million eksemplarer til tre og onsdagens utgave skal bli overstt til 16 språk. Det er ennå uklart om Charlie Hebdo kommer på norsk.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3