NRK Meny
Normal

Carew får stor rolle i ny NRK-serie

John Carew skal spille mot Ane Dahl Torp i NRKs nye storsatsing «Hjemmebane».

John Carew og Ane Dahl Torp

John Carew og Ane Dahl Torp blir å se i den nye storsatsingen «Hjemmebane» fra januar 2018.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

Til våren starter innspillingen av den nye NRK-serien «Hjemmebane». Tv-serien er en co-produksjon med produksjonsselskapet Motlys, og skal handle om norgeshistoriens første kvinnelige fotballtrener i eliteserien.

I hovedrollen som den kvinnelige treneren finner vi Ane Dahl Torp. Tidligere fotballspiller John Carew spiller rollen som en fotballspiller i slutten av sin karriere, som kommer tilbake til Norge for å avslutte karrieren sin her.

– Han har vist en fantastisk prestasjon som skuespiller

John Carew fikk mye pes for sin forrige film, men serieskaper og serieforfatter Johan Fasting har tro på Carew som skuespiller.

– Vi trengte en som har erfaring fra fotball på toppnivå og som var troverdig som fotballspiller. Det vet vi allerede at John Carew er, og etter flere prøvespillinger har han vist en fantastisk prestasjon som skuespiller også. Carew har en veldig bra fysisk tilstedeværelse, og det er en viktig egenskap å ha som skuespiller, sier Fasting til NRK.

– Jeg er først og fremst veldig stolt og glad for å ha fått denne rollen, og gleder meg masse til å jobbe med Ane og de andre i teamet, sier John Carew.

Ane Dahl Torp og John Carew

Torp spiller kvinnen som rappet trenerjobben fra karakteren til Carew.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

– Ane Dahl Torp er en av Norges dyktigste skuespillere

Ane Dahl Torp gleder seg til å gjøre rollen som fotballtrener, og synes «Hjemmebane» er et spennende prosjekt.

– Fotballverden er en stor verden jeg må inn å gjøre meg kjent i, så dette blir spennende. Og det blir så klart veldig gøy å jobbe med John, sier Torp.

Også serieskaper Johan Fasting er glad for at de har fått med Torp på laget.

– Ane Dahl Torp er en av Norges dyktigste skuespillere. Vi er veldig glad for å ha fått med henne, sier han.

Vil nå flere enn fotballinteresserte

Johan Fasting

Johan Fasting er serieskaper og hovedforfatter for tv-serien «Hjemmebane».

Foto: Elisabeth Ulla Uksnøy / NRK

I serien følger vi Torp og det fiktive fotballaget Varg i Ulsteinvik. I Norge har vi foreløpig ingen kvinnelige fotballtrenere i toppfotball for herrer, men Fasting sier at serien likevel kan relateres til det virkelige liv.

– I Frankrike har det skjedd at en kvinne har tatt over et mannlig fotballag i førstedivisjon, og det er også diskusjon om det i Norge. Så dette er absolutt noe som kunne skjedd i virkeligheten, sier Fasting.

Fasting sier også at de har ambisjoner om å nå seere som ikke er interessert i fotball.

– En historie om en kvinnelig fotballtrener handler om mye mer enn bare det å være trener. Det at serien handler om en kvinne som går inn i et mannsdominert yrke, gjør at flere kan kjenne seg igjen i utfordringene hun møter.

«Hjemmebane» har et budsjett på 70 millioner kroner og er planlagt sendt fra mars 2018.

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.