NRK Meny
Normal

Bugge til India

– Jeg ser det asiatisk markedet som mye mer spennende enn for eksempel det amerikanske.

Bugge Wesseltoft

Osloklubben Blå og Bugge Wesseltoft (bildet) og Jazzland slår seg på musikkeksport og – import med India.

Foto: Ola Sæther/Rikskonsertene

Einar Idsøe Eidsvåg

Einar Idsøe Eidsvåg er bookingsjef for Oslo-klubben Blå og reiser til India sammen med Bugge Wesseltoft.

Foto: Skranglebein

Osloklubben Blå og Bugge Wesseltoft/Jazzland slår seg på musikkeksport og – import med India.

Støttet av Utenriksdepartementet

I løpet av 2009 skal fire DJ-er, band og klubbkonsepter fra hvert land sendes tur-retur Norge-India. Prosjektet er i regi av Rikskonsertene og støttet av Utenriksdepartementet.

Denne uka reiser Einar Idsøe Eidsvåg – bookingsjef for Blå – over til søsterklubben Blue Frog i Mumbai for å sette i gang samarbeidet.

– Den nye generasjonen musikere henter inspirasjon fra hele verden gjennom internett og er helt uredde for å blande sjangre. Jeg er på jakt etter bra fusion-prosjekter og er i den privilegerte situasjonen at jeg får lov til å håndplukke indiske band og klubbkonsepter, sier Idsøe Eidsvåg.

Øynene opp for India

Wesseltoft sier at de internasjonale musikkmiljøene har fått øynene opp for India.

– Jeg ser det asiatisk markedet som mye større, mer spennende og viktigere enn for eksempel det amerikanske markedet. Hvis bare ett av de norske bandene vi sender over skulle få et lite gjennombrudd i India, ville det allerede bety mye for norsk musikk, sier Bugge Wesseltoft.

Musikksamarbeidet mellom Blue Frog, Blå og Jazzland er initiert av Rikskonsertene som i mange år har sørget for musikkutveksling mellom India og Norge på oppdrag fra Utenriksdepartementet, noe som tidligere har brakt så ulike band som Satyricon og Hot Club de Norvege til India på turné.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.