Hopp til innhold

Bugge til India

– Jeg ser det asiatisk markedet som mye mer spennende enn for eksempel det amerikanske.

Bugge Wesseltoft

Osloklubben Blå og Bugge Wesseltoft (bildet) og Jazzland slår seg på musikkeksport og – import med India.

Foto: Ola Sæther/Rikskonsertene

Einar Idsøe Eidsvåg

Einar Idsøe Eidsvåg er bookingsjef for Oslo-klubben Blå og reiser til India sammen med Bugge Wesseltoft.

Foto: Skranglebein

Osloklubben Blå og Bugge Wesseltoft/Jazzland slår seg på musikkeksport og – import med India.

Støttet av Utenriksdepartementet

I løpet av 2009 skal fire DJ-er, band og klubbkonsepter fra hvert land sendes tur-retur Norge-India. Prosjektet er i regi av Rikskonsertene og støttet av Utenriksdepartementet.

Denne uka reiser Einar Idsøe Eidsvåg – bookingsjef for Blå – over til søsterklubben Blue Frog i Mumbai for å sette i gang samarbeidet.

– Den nye generasjonen musikere henter inspirasjon fra hele verden gjennom internett og er helt uredde for å blande sjangre. Jeg er på jakt etter bra fusion-prosjekter og er i den privilegerte situasjonen at jeg får lov til å håndplukke indiske band og klubbkonsepter, sier Idsøe Eidsvåg.

Øynene opp for India

Wesseltoft sier at de internasjonale musikkmiljøene har fått øynene opp for India.

– Jeg ser det asiatisk markedet som mye større, mer spennende og viktigere enn for eksempel det amerikanske markedet. Hvis bare ett av de norske bandene vi sender over skulle få et lite gjennombrudd i India, ville det allerede bety mye for norsk musikk, sier Bugge Wesseltoft.

Musikksamarbeidet mellom Blue Frog, Blå og Jazzland er initiert av Rikskonsertene som i mange år har sørget for musikkutveksling mellom India og Norge på oppdrag fra Utenriksdepartementet, noe som tidligere har brakt så ulike band som Satyricon og Hot Club de Norvege til India på turné.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters