NRK Meny
Normal

Brit Elisabeth Haagensli vant hedersprisen

Sanger, komiker, teater- og revyskuespiller Brit Elisabeth Haagensli vant den gjeveste prisen i årets utgave av Komiprisen.

Brit Elisabeth Haagensli vinner Hedersprisen

HEDERSPRISEN: En rørt Brit Elisabeth Haagensli mottar Hedersprisen

Tradisjonen tro, ble den direktesendte humorfesten i Bergen avsluttet med den store og gjeve hedersprisen.

Årets hederspris går til Brit Elisabeth Haagensli. Juryen kaller henne en kvinnelig bauta innen norsk teater, film og TV, men som først og fremst er kjent for sine komiske roller og karakterer.

Brit Elisabeth selv var tydelig rørt av å bli utnevnt som hedersprisvinner.

– Dette er en eventyrlig overraskelse, og jeg er kjemperørt, sa Haagensli i sin takketale.

Innholdsrik karriere

Gammel dame er vond å vende

KOLLEGER: Haagensli har ofte vært å se sammen med Anne Marie Ottersen. Her fra teaterstykket «Gammel dame er vond å vende»

Foto: Javad Parsa / VG

Haagensli startet sin karriere som elev ved Det Norske Teatret og var i en årrekke fast ansatt der hvor hun blant annet gjorde store roller i musikalene Cats og Lés Miserables før hun kastet seg ut i freelancelivet.

Det ble revyer og komedier på ABC-teateret og Chat Noir samt samarbeide med Dizzie Tunes og flere av de største komikere og komedienner vi har og har hatt.

Hun har tidligere mottat Leif Justers ærespris, Leonardstatuetten, Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Absolutt Blåmandag»

I TV-sammenheng spenner karrieren over alt fra «Melodi Grand Prix» til vanvittig populære situasjonskomedier, men det er vel rollen som Kari i «Fredrikssons fabrikk» de aller fleste husker henne fra.

Du kan se alt fra «Fredrikssons fabrikk» i NRKs nett-arkiver:

Lurt av Furuseth

I et humorinnslag som ble vist under Komiprisen 2016, møtte hedersprisvinner Haagensli og kollega Anne Marie Ottersen komiker Else Kåss Furuseth for å finne morsomme ideer til en sketsj som de sammen skulle fremføre i prisutdelingen.

Else Kåss Furuseth lurer Anne Marie Ottersen og Brit Elisabeth Haagensli

Kulturstrøm

  • WhatsApp hever aldersgrensen

    Den Facebook-eide meldingsappen WhatsApp hever aldersgrensen for brukerne fra 13 til 16 år. Endringen i aldersgrense gjelder innen EU og blir innført for at selskapet skal holde seg innenfor EUs nye personvernregler, GDPR.

  • Samisk kunst på Nasjonalmuseet

    Nasjonalmuseet kjøper inn politiske verk av Máret Ánne Sara fra Kautokeino, skriver Sagat. Saras teppe av reinsdyrhoder med skuddhull i panna har figurert i offentligheten siden januar 2016. Nasjonalmuseet har også kjøpe flere andre samiske verk.

    Máret Ánne Sara
    Foto: Samuel Frode Grønmo / NRK

Flere kulturnyheter

Amerikanske «Skam» er i gang

Natt til onsdag norsk tid ble de første klippene av «Skam Austin» sluppet på Facebook.