Brit Elisabeth Haagensli vant hedersprisen

Sanger, komiker, teater- og revyskuespiller Brit Elisabeth Haagensli vant den gjeveste prisen i årets utgave av Komiprisen.

Brit Elisabeth Haagensli vinner Hedersprisen

HEDERSPRISEN: En rørt Brit Elisabeth Haagensli mottar Hedersprisen

Tradisjonen tro, ble den direktesendte humorfesten i Bergen avsluttet med den store og gjeve hedersprisen.

Årets hederspris går til Brit Elisabeth Haagensli. Juryen kaller henne en kvinnelig bauta innen norsk teater, film og TV, men som først og fremst er kjent for sine komiske roller og karakterer.

Brit Elisabeth selv var tydelig rørt av å bli utnevnt som hedersprisvinner.

– Dette er en eventyrlig overraskelse, og jeg er kjemperørt, sa Haagensli i sin takketale.

Innholdsrik karriere

Gammel dame er vond å vende

KOLLEGER: Haagensli har ofte vært å se sammen med Anne Marie Ottersen. Her fra teaterstykket «Gammel dame er vond å vende»

Foto: Javad Parsa / VG

Haagensli startet sin karriere som elev ved Det Norske Teatret og var i en årrekke fast ansatt der hvor hun blant annet gjorde store roller i musikalene Cats og Lés Miserables før hun kastet seg ut i freelancelivet.

Det ble revyer og komedier på ABC-teateret og Chat Noir samt samarbeide med Dizzie Tunes og flere av de største komikere og komedienner vi har og har hatt.

Hun har tidligere mottat Leif Justers ærespris, Leonardstatuetten, Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Absolutt Blåmandag»

I TV-sammenheng spenner karrieren over alt fra «Melodi Grand Prix» til vanvittig populære situasjonskomedier, men det er vel rollen som Kari i «Fredrikssons fabrikk» de aller fleste husker henne fra.

Du kan se alt fra «Fredrikssons fabrikk» i NRKs nett-arkiver:

Lurt av Furuseth

I et humorinnslag som ble vist under Komiprisen 2016, møtte hedersprisvinner Haagensli og kollega Anne Marie Ottersen komiker Else Kåss Furuseth for å finne morsomme ideer til en sketsj som de sammen skulle fremføre i prisutdelingen.

Else Kåss Furuseth lurer Anne Marie Ottersen og Brit Elisabeth Haagensli

Kulturstrøm

 • Prises av svenskene

  Ingvild H. Rishøi mottok fredag den høythengende Kulturhuset Stadsteaterns internasjonale litteraturpris for novellesamlingen «Vinternoveller». Prisen er på 150.000 svenske kroner. «Vinternoveller», som utkom på norsk i 2014, er oversatt til svensk av Nils Sundberg og Stephen Farran-Lee og vant Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen her hjemme.

  Ingvild H. Rishøi
  Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix