Vant prisen som Årets kvinnelige scenekomiker

Hilde Louise Asbjørnsen vant prisen som Årets kvinnelige scenekomiker under Komiprisen lørdag kveld.

Hilde Louise Asbjørnsen vinner prisen for Årets kvinnelig scenekomiker

Hilde Louise Asbjørnsen som er fra Sykkylven, og er kjent som jazzsanger, låtskriver, revyartist og tekstforfatter, vant prisen for oppsetningen "The Lulu Show - livet er en dans på renter" som har finanskrisen som tema.

"The Lulu Show - livet er en dans på renter" blir spilt på Oslo Nye teater.

I samme kategori var Ina Breivik fra Ålesund nominert for "Margot - alt i boks", men det var Asbjørnsen som stakk av med seieren.

– Veldig stas

Det var en tydelig glad og beveget artist som mottok prisen.

– Dette var stas. Dette var veldig stas. Tusen tusen tusen takk, sa Hilde Louise Asbjørnsen da hun mottok prisen, og takket regissøren og alle andre som har bidratt til at oppsetningen er blitt en suksess.

Prisdryss

Lørdag var kvelden for å kåre landets morsomste i mange kategorier. Bjarte Hjemeland ble kårte til Årets mannlige scenekomiker mens Pernille Sørensen ble kåret til Årets norsomste.

Sørensen stakk av med en av to priser der publikum kunne stemme på sin favoritt, og var tydelig preget av at hun hadde stukket av med seieren.

– Jeg hadde overhodet ikke trodd at jeg skulle vinne, sa Sørensen i sin takketale.

Elisabeth Haagensli som har en lang karriere som sanger, komiker, teater- og revyskuespiller, og som kanskje er mest kjent fra "Fredrikssons fabrikk, vant Hedersprisen.