NRK Meny
Normal

Brikken i vindu

Til sammen 600.000 Autopass-brikker over hele landet skal skiftes ut i løpet av våren. Batteriene er i ferd med å gå ut, det er grunnen.

 

Brikke i vindu
Foto: Erik Baanerud / NRK

Brikkene som nå byttes ut ble produsert i årene 2000 og 2001. De har med andre ord en levetid på ca. sju, åtte år. Alle som skal bytte brikke vil få den i posten. De som har skaffet seg Autopass brikke etter de nevnte årstall, fortsetter å bruke sine brikker som normalt. Deres tid for utskiftning kommer når batteriet er i ferd med å gå tomt.

Bytt med en gang

Alle som trenger ny brikke vil motta den før sommerferien. Vegdirektoratet ber deg sette inn den nye brikken så fort du får den. Man vet ikke hvor lenge batteriet i den gamle brikken varer.

HAr du flere biler er det også viktig at du setter riktig brikke i rett bil. Tuller du her kan du skape store problemer for deg selv. Har du også byttet bil nylig må det gis beskjed om det til Fjelllinjen AS, slik at du blir registrert med det nye bilnummeret.

Miljøavfall

Gamle brikker behandles som miljøavfall. – Vi ber alle ta et ansvar her og ikke kast brikken sammen med vanlig søppel. Sier prosjektleder i Statens Vegvesen Geir Kalheim. - Brikken må leveres der man mottar miljøavfall, og det skal ikke koste noen ting å levere disse, da det er betalt miljøavgift allerede for brikken, sier Kalheim.

Passeringstap

Bomring
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

For deg som har et abonnement på x-antall passeringer, du vil ikke miste noen av disse ved skifte av ny brikke. Det er ikke i brikken antall passeringer er registrert. Disse lagres og registreres i en datamaskin som er knyttet opp til alle Autopas-bomringer.

Hør innslaget her.