– På tide å gå til sengs

Jon Bon Jovi sier han vil ta en lang pause fra rocken og vurderer om han orker å holde på lenger.

Bon Jovi

Takker rockestorheten for seg neste år?

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

Den utslitte 48-åringen innrømmer at alderen begynner å tære på ham. Det voldsomme omfanget av Bon Jovis nåværende verdensturné har tvunget frontmannen til å stoppe og gjøre opp status.

Bon Jovi fikk Global Icon-prisen på MTV Europe Music Awards 2010

Bon Jovi har en enormt suksessrik karriére bak seg. I år ble bandet tildelt 'Global Icon'-prisen under MTV Europe Music Awards.

Foto: Scanpix

– Nå du reiser til steder der der de ikke engang har sin egen strøm, og vi må si "slapp av, vi tar med vår egen", er det på tide å ta en pause, sier han til musikkmagasinet Kerrang!.

Den pågående turnéen varer fram til neste sommer, og nå revurderer han planene for resten av 2011.

– Kjeder meg voldsomt

Det er ingen hemmelighet at Jon Bon Jovi, eller John Francis Bongiovi, som han egentlig heter, er lettere misfornøyd med tingenes tilstand.

- Jeg er forfengelig og synes jeg er veldig ute av form akkurat nå. Om jeg skal være helt ærlig er jeg en del kilo overvektig, jeg drikker for mye og kjeder meg noe forferdelig, fortalte en ærlig Jon Bon Jovi i et intervju med The Guardian i høst.

– Det begynner å bli på tide å gå til sengs, sier veteranen, som likevel insisterer på at han ikke vil pensjonere seg med det første.

Bon Jovi på Ullevaal Stadion

Den amerikanske rockegruppa, med bandleder Jon Bon Jovi i spissen, under Ullevaal-konserten i 2008. I juni står han igjen på stadionscenen, men kan det bli noe av det siste vi ser fra gruppa?

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Til å være en gammel mann uten plastisk kirurgi, som fremdeles har sitt eget hår og bærer en 76-centimeters midje, greier jeg meg helt fint, sier han til Kerrang!.

Siste Norgesbesøk?

I løpet av sin 27 år lange karriére har bandet sluppet elleve studioalbum, tre samleplater og en liveplate.

Mye takket være rockeslagere som "Livin on a Prayer", "You Give Love a Bad Name", "Always" og "It's My Life" har bandet solgt over 130 millioner plater verden over.

Det er årets Greatest Hits-plate som er basisen for den pågående verdensturnéen. 15. juni neste år spiller Bon Jovi på Ullevaal stadion, en konsert som nå altså kan vise seg å bli en av bandets siste.

Kulturstrøm