NRK Meny
Normal

- Han er personlig ansvarlig

Jon Bon Jovi langer ut mot Apple-sjefen for å ha ødelagt musikkindistrien.

Bon Jovi kritiserer Steve jobs

Bon Jovi mener Steve Jobs har gjort mye for å ødelegge musikkindustrien.

Foto: Scanpix / AFP

Torsdag kveld spilte Jon Bon Jovi på en veldedighetskonsert i New Jersey.

Jon Bon Jovi, som kommer til Norge med bandet sitt i juni, er ikke nådig i sin karakteristikk av Steve Jobs og Apple.

Foto: John W. Ferguson / Afp
Bon Jovi

Jon Bon Jovi mener dagens ungdom går glipp av magien ved å høre på ei ny plate.

Foto: Dan Steinberg / Ap
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Enkelte har sett på Steve Jobs og Apple som den store redningen for musikkbransjen i en tid da platesalget stuper og piratkopieringen bare øker.

«Hva var det som skjedde?»

Men det var antagelig før den digitale pendelen hadde svingt i en retning som viste at Apple tjente milliarder på sine i-dingser.

- Steve Jobs er personlig ansvarlig for å ha tatt livet av musikkindustrien, sier Bon Jovi-vokalisten i et intervju med Sunday Times Magazine.

- Det er mulig jeg høres ut som en gammel mann, men det er jeg, og merk deg mine ord; om en generasjon vil folk si: «Hva var det som skjedde?»

Les også:

- De går glipp av det vakre

- Dagens unger går glipp av hele opplevelsen med å sette på seg et headset, skru opp lyden, lukke øynene og drømme seg bort mens de hører på ei plate. De går glipp av det vakre det var å ta de oppsparte ukelønningene og kjøpe ei plate de ikke ante hvordan hørtes ut, sier Jon Bon Jovi.

- Gud, det var en magisk, magisk tid.

Om den digitale tidsaler virkelig har ødelagt for Bon Jovi er vanskelig å si, men artisten gjør det uansett svært bra som liveartist. I fjor var han den som tjente aller mest på veien og 15. juni kommer han til Ullevål Stadion.

Deretter vil han trolig ta seg en lengre pause , uten at han trenger å tenke på om han har til salt i maten.

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).