Her er Ordlyd-vinneren

Ali Parandian har vunnet nettkonkurransen «Ordlyd», der unge deltakere skulle lage lydspor til en forfatter-tekst.

Ordlyd-vinneren Ali Parandian

Ali Parandian har vokst opp på Løten og i Bærum og kommer opprinnelig fra Iran. Nå studerer han lyd-design på Høyskolen på Lillehammer.

Foto: Leif Ekle / NRK

Til forskjell fra mange andre deltagere har Ali valgt å bruke en annen stemme en sin egen i opplesningen.

Ordlyd-vinneren

Ali får overrakt premien av Leif Ekle på takterrassen til NRK på Marienlyst.

Foto: Hilde Bruvik / NRK

Brynjulf Jung Tjønn og Leif Ekle, som utgjorde juryen sammen med Anne Bøhler, møtte Ali Parandian i formiddag for å overrekke premien og gratulere på vegne av lytterne og NRK.

Følte teksten

Ordlyd-vinneren

Premien - en MacBook Pro, proft lydkort med programvare og nødvendig tilbehør - ble åpnet foran juryen.

Foto: Hilde Bruvik / NRK

Ali Paradnian forteller at han ganske umiddelbart fant noe i Harald Rosenløw Eegs tekst som snakket til ham, en bevegelse, følelse, en historie.

- På en måte var dette en lett tekst å jobbe med. Ikke fordi den var enkel, men fordi det nettopp var en bevegelse, noen følelser og et vendepunkt som berørte meg og hjalp meg finne retning, sier Ali.

Lydutstyr i premie

Vinnerens egen lap top hadde ”tatt kvelden” og var ikke lenger spesielt bærbar, kunne Ali fortelle og la til at på den måten var en MacBook Pro bærbar datamaskin spesielt velkommen.

Ordlyd-vinneren

28 år gamle Ali Parandian studerer lyddesign på linjen for filmlyd ved Høyskolen på Lillehammer.

Foto: Hilde Bruvik / NRK

Tilleggsesken, der det lå en studiomikrofon, et profesjonelt lydkort med tilhørende programvare og nødvendig tilbehør var heller ikke av veien på noen måte.

Nyutdannede filmstudenter med lyd som spesiale trenger den slags.

Denne opplevelsen har han tydeligvis klart å formidle til juryen. Det ble tidlig snakket om gåsehud og strittende hår på håndbaken. Og selv om diskusjonene var friske rundt hvem som skulle få de andre premiene, var det aldri noen særlig tvil om førsteplassen.

På delt andreplass kom Even Lømo Hovda og Oskar Finborud Johansen.

Ordlyd-vinneren

Juryen har gjort sin plikt; en vinner er kåret. Han heter Ali Parandian (t.v). Leif Ekle (midten) og Brynjulf Jung Tjønn satt i juryen. (Jurymedlem Anne Bøhler er ikke med på bildet)

Foto: Hilde Bruvik / NRK