Hopp til innhold

Bob Dylan kjøper hus i Skottland

Dylan kjøper praktbygning fra 1800-tallet med tilgang til laksefiske og golf.

Bob Dylan live
Foto: STEW MILNE / AP

Aultmore House, Bob Dylans nye hjem i Skottland.
Foto: www.Aultmorehouse.co.uk

Den amerikanske superstjernen Bob Dylan har kjøpt seg hus i Skottland. Den store villaen nær Nethy Bridge ti mil vest for Aberdeen koster ham 2,2 millioner pund eller nesten 28 millioner kroner.

Kort vei til laks og golf

For denne prisen får 65-åringen ikke bare en praktbygning fra 1800-tallet, skrev Aberdeen-avisen Press and Journal tirsdag. Han får også tilgang til et rikt laksefiske i elva Spey og kort vei til noen av verdens beste golfbaner.

Huset heter Aultmore House og regnes som ett av de vakreste i det skotske høylandet.

- Så vidt jeg vet, står det klart til å ta imot Dylan og hans bror når som helst, sier en ikke navngitt mann i området til Aberdeen Press and Journal.

Hus fra kostymedrama

Aultmore House ble bygget tidlig på 1900-tallet for en forretningsmann som hadde tjent seg rik på butikkdrift i det daværende Tsar-Russland. Interiøret er så praktfullt at BBC brukte det under innspillingen av ett av sine kostymedramaer fra gamle dagers Skottland.

Bob Dylan kjenner Skottland fra før, og har ingen grunn til å kalle skottene gjerrige - i alle fall ikke når det gjelder hedersbevisninger. I 2004 ble han utnevnt til æresdoktor i musikk ved det ærverdige skotske St. Andrew's-universitetet.

(NTB-DPA)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.