Bob Dylan kjøper hus i Skottland

Dylan kjøper praktbygning fra 1800-tallet med tilgang til laksefiske og golf.

Bob Dylan live
Foto: STEW MILNE / AP

Aultmore House, Bob Dylans nye hjem i Skottland.
Foto: www.Aultmorehouse.co.uk

Den amerikanske superstjernen Bob Dylan har kjøpt seg hus i Skottland. Den store villaen nær Nethy Bridge ti mil vest for Aberdeen koster ham 2,2 millioner pund eller nesten 28 millioner kroner.

Kort vei til laks og golf

For denne prisen får 65-åringen ikke bare en praktbygning fra 1800-tallet, skrev Aberdeen-avisen Press and Journal tirsdag. Han får også tilgang til et rikt laksefiske i elva Spey og kort vei til noen av verdens beste golfbaner.

Huset heter Aultmore House og regnes som ett av de vakreste i det skotske høylandet.

- Så vidt jeg vet, står det klart til å ta imot Dylan og hans bror når som helst, sier en ikke navngitt mann i området til Aberdeen Press and Journal.

Hus fra kostymedrama

Aultmore House ble bygget tidlig på 1900-tallet for en forretningsmann som hadde tjent seg rik på butikkdrift i det daværende Tsar-Russland. Interiøret er så praktfullt at BBC brukte det under innspillingen av ett av sine kostymedramaer fra gamle dagers Skottland.

Bob Dylan kjenner Skottland fra før, og har ingen grunn til å kalle skottene gjerrige - i alle fall ikke når det gjelder hedersbevisninger. I 2004 ble han utnevnt til æresdoktor i musikk ved det ærverdige skotske St. Andrew's-universitetet.

(NTB-DPA)

Kulturstrøm

 • YouTube vil få deg i seng

  En ny funksjon på YouTube i dag skal påminne brukerne om at det er på tide å legge seg. Det hele skal være et ledd i Googles fokus på digital helse og hvor ofte vi bruker dingsene våre. Den nye leggetidfunksjonen vil i første omgang bli tilgjengelig på mobilenheter med iOS eller Android. Det er mulig å bestemme om man vil blir varslet midt i videoen man ser på, eller etter at videoen er ferdig, skriver Tek.no.

 • Vår på Karl Johan med KORK

  Hvordan kan musikerne i Kringkastingsorkestret spille med forsvarlig avstand og samtidig være et helt orkester? Man kan jo bruke hele Karl Johans gate som kontor.

  KORK inntar Karl Johans gate i Oslo og hyller våren og musikken med Vår på Karl Johan av Fritz Austin.
 • Guren Hagen får Sandbeck-prisen

  Guren Hagen tildeles Vidar Sandbecks kulturpris, Regnbågåbrua, for 2020. Prisen deles ut 6. juni. Kulturprisen ble delt ut første gang i 2008. Frida Ånnevik, Ove Røsbak, Øystein Sunde og Eldar Vågan er noen av dem som tidligere har mottatt prisen.

  Guren Hagen tror det er mye som forener de tre.
  Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK