Hopp til innhold

Blødmesprengt blod-buskis

Nitimens premiereløver lar seg begeistre av Øivind Bluck og Hege Schøyens gjøglerier i "Sammen igjen", men ikke uten en viss dose skepsis.

Øivind Blunck og Hege Schøyen
Foto: Dizzie Showteater

Stedet er showscenen Dizzie i Oslo og på scenen står Hege Schøyen og Øivind Blunck. De to er gamle gjøglerparhester, med mange suksess-show på merittlisten. Nå er de "Sammen igjen", til begeistring for et lattermildt og begeistret publikum i salen. Der sitter også Nitimens premiereløver Rune Alstedt og Andreas Diesen, som beskriver dette som "Blod–buskis i god gammel Hege og Øivind-stil".

- Hege er gripende grotesk festlig i ”Musikalsk barnehage”, selv om mimikken og kroppsspråket blir i sterkeste laget, mener Rune.

Fine tekstvrier

Både Blunck Schøyen er musikalsk imponerende i nummeret ”Grace Kelly” av Trond Hanssen, som også har skrevet det meget morsomme nummeret ”Begravelse” - særs overraskende og spekket med fine tekstvrier.

- Heges beste nummer har hun faktisk skrevet selv. ”Flyreisen” er helt uten noen ekstra staffasje og hun viser oss hvilken dyktig komedienne hun er, og for en timing, sier Andreas.

Klump i halsen og skamfølelse

I nummeret ”Gamlehjemmet” av Kvammen, Numme og Fullu med to som må på audition for å slippe inn på gamlehjemmet får man både klump i halsen, og lett skamfølelse for hvordan gamle behandles. Et nummer de fleste politikere burde se, og så kanskje gjøre noe med? Morsomt musikalsk potpourri i all tristessen som vederfares de eldste og mest velfortjente i samfunnet er det.

- Kanskje jeg er lettrørt, men nummeret om Olsenbanden var en fin hyllest til et knippe flotte kunstnere som dessverre er borte for alltid. Øivind med sordin. Nydelig. Varmt skrevet av Espen Hana, synes Andreas, mens Rune på sin side har litt kritikk:

- Blødmesprengt

- Det var et par nummer der buskisen blir i sterkeste og lengste laget, og blødmesprengt. Men ”Folkeoperaen: En buskis med døden til følge” bringer oss langt inn i slagerens og folkedypets verden. Kollisjonen mellom dette og opera er imponerende, men skjønnsangtalentet hadde de jo allerede fylt oss med tidligere i forestillingen. Fasiten min er at showet er så helt forutsigbart, og blandingen av toppnumre og noen slappe tekster ekstra synlig, mener han.

Andreas Diesen påpeker at vi ikke må glemme den gamle showmakeren Yngvar Numme, som både har skrevet en del av og instruert dette showet. Han har en god hånd over gla’skapen, men kunne altså brukt saksen litt. Andreas sin spådom: Dette vil nok spille frem til våren, for Hege og Øivind har publikum i sin hånd!

Og dommen er...

Og dommen fra de to lyder som følger:

Andreas Diesen: - Jeg er jo svak for ekte revy–gjøgleri så Hege og Øivind i fri dressur redder en munter åtter.

Rune Alstedt: - Kanskje jeg ikke helt har din svakhet, min totalopplevelse står til sju.

Kulturstrøm

  • Ny mentor i «The Voice»

    Artisten Jarle Bernhoft tar over som mentor i den kommende sesongen av «The Voice», melder TV2.

    Mandag denne uken ble det kjent at den folkekjære artisten og mentoren Matoma, er ferdig i The Voice.

    Hans arvtager Jarle Bernhoft sier han gleder seg til den nye jobben. – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans, men jeg må finne mine egne sko, sier Bernhoft.

  • Beck-konsert med Depp i Kristiansund avlyses

    Konserten som Jeff Beck og Johnny Depp skulle ha i på Tahitifestivalen i Kristiansund lørdag avlyses grunnet koronasykdom i bandet. Det bekrefter festivalsjef Thomas Ingebrigtsen Lem til VG torsdag kveld. Han forteller til avisen at Hellbillies stepper inn og erstatter Beck og Depp, slik at det likevel blir festival.