Bli Nitimens reiseekspert

Har du opplevd drømmereisen og vil dele den med andre? Nitimen inviterer deg til å bli vår reiseekspert og fortelle om det på lufta.

USA, New York
Foto: Lier, Gunnar / SCANPIX

Vi legger ikke lista så høyt. Her kan alle slippe til. Om du har funnet den perfekte stranden eller du kanskje vet om verdens beste pub i London ønsker vi å høre fra deg.

Bli reiseekspert i Nitimen

Skjulte perler

- Jeg gleder meg til å oppdage skjulte perler gjennom lytterne. Det er jo ikke noe som er bedre enn å høre om folks personlige reisefavoritter, sier programleder Karin Wetlesen.

Strand.

Har du funnet den perfekte stranda?

Selv har hun en svakhet for Syros i Hellas og New York.

- New York er en by med mange byer. Mitt reisetips hvis man skal besøke denne byen er å dra helt nord på Manhattan med subway til The Cloisters, som er et kloster, og deretter ta bussen ned tilbake til sentrum eller Midtown. Da får man sett hele Harlem, sier globetrotter Wetlesen.

Vil du dele din drømmereise med andre, send oss en mail da vel.

Bli reiseekspert i Nitimen

Kulturstrøm

 • Sivert Aarflot-bygget åpnet

  I dag ble det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda åpnet. «Sivert Aarflot-bygget» er nesten 4000 kvadratmeter og inneholder en rekke studio, redaksjonslokaler og kontorer og skal for det meste brukes av de 600 mediestudentene. Medieutdanninga i Volda er i år 50 år.

  Sivert Aarflot
  Foto: Høgskulen i Volda / NRK
 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag