Det kan lønne seg å tenke koffert

Hva skal du velge? Myk, hard,eller plast? Dyr eller billig? Det finnes et utall av kofferter å velge mellom, men vanskelig å finne den rette.

Koffert
Foto: Sinar 2

Hva slags koffert som passer for deg avhenger av hvor ofte du reiser, hvor langt du reiser og hva du er villig til å betale.

Hard

Hardplastkofferten er desidert dyrest, men også den mest holdbare. Vil du ha en superlett koffert, velger du lettplast. Men da nytter det ikke å sitte på koffertlokket for å få plass til mer.

Myk

Den myke kofferten derimot, kan du vide ut, dessuten har den ofte praktiske lommer til vannflasken og avisen. Hvis du ikke reiser ofte, holder denne billig varianten i massevis.

Med hjul

Nesten alle kofferter som selges idag er utstyrt med hjul. Fire hjuls kofferten er svært lett å trille, mens tohjulingen er mer robust. Hva du velger er opp til deg, men Nitimens koffert ekspert anbefaler to hjul fordi den ikke så lett blir ødelagt på rullebåndet.

Kulturstrøm

 • Vikingtidsmuseum har blitt godkjent

  Vikingtidsmuseet på Bygdøy er godkjent av Plan og bygningsetaten.

  Det skriver Avisa Oslo.

  Statsbygg får tillatelse til å begynne oppføring av nytt museumsbygg og tilbygg til det eksisterende Vikingtidsmuseet på Bygdøy – som også skal rehabiliteres.

  Museet blir etter planen ferdigstilt i 2025/26.

  Det nye vikingskipmuseet
  Foto: Aart Architects / Statsbygg
 • Støtter demonstrasjon i Oslo

  Folk i kultursektoren gjennomfører i dag en demonstrasjon utenfor Stortinget. Det er en protest mot de strenge smitteverntiltakene som rammer scener og teatre over hele landet.

  Teatersjef Rolf Degerlund støtter alle dem som møter opp på Eidsvolls plass kl. 12.00 i dag. Ingen fra det samiske nasjonalteatret Beaivváš vil være der, da de står midt i prøver på stykket "Ellos eatnu! - Nullpunkt" som har premiere i Alta den 4. februar. Stykket omhandler en annen demonstrasjon, nemlig Alta-aksjonen som ble gjennomført for over 40 år siden.

  – Vi vet ikke om vi får gjennomført vår planlagte turné slik smitteverntiltakene er nå, sier en oppgitt Degerlund. Han sier det er ubegripelig at shoppingsentre kan ha over 200 mennesker inne samtidig, men ikke teatre.

  – Det er vel ikke dokumentert et eneste smittetilfelle i en teatersal hittil, sier Degerlund.

  Rolf Degerlund teatersjef ved Beaivváš Sámi Teahter
  Foto: Frode Grønmo / NRK