NRK Meny
Normal

Eidsvåg fikk ærespris

Sangeren, tekstforfatteren og komponisten Bjørn Eidsvåg ble mandag hedret med Norsk Artistforbunds Ærespris.

Kulturminister Trond Giske sto for utdelingen av Norsk Artistforbunds Ærespris 2006 som gikk til art
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Bjørn Eidsvåg
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Nett-tv: Bjørn Eidsvåg fikk Norsk Artisforbunds arespris

Nett-tv: Bjørn Eidsvåg og Elvira Nikolaisen i Først og Sist

Nett-tv: Bjørn Eidsvåg og Elvira Nikolaisen synger "Floden"

Overrekkelsen fant sted på Grand Hotel i Oslo mandag ettermiddag, og det var kulturminister Trond Giske (Ap) som overrakte prisen.

- Sterkt og rørende

- Dette er veldig stas. Å få en slik pris av sine kolleger er sterkt og rørende, sa Eidsvåg - som framførte sin låt «Skyfri Himmel» etter å ha mottatt æresprisen, sier Eidsvåg til NTB.

- Årets pris går til en ekte kunstner, som har en unik evne til å ta for seg både de nære tingene i hverdagen og de store tingene i tilværelsen med innlevelse og nerve, sa Giske i begrunnelsen for tildelingen.

20 album

Norsk Artistforbunds Ærespris hedrer norske artister innen pop og rock som har utmerket seg i sitt virke som utøver, komponist og/eller som tekstforfatter.

Årets prisvinner har vært artist siden 1971 og har gitt ut 20 album.

Æresprisen ble delt ut første gang i 2002, og gikk da til Nora Brockstedt. Siden har den vært tildelt Jahn Teigen, Åge Aleksandersen og Jan Eggum.

Kulturstrøm

 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3