Hopp til innhold

Bill Wyman gjenforenes med Stones

Spiller Bob Dylans «Watching The River Flow» på ny veldedighetsskive.

The Rolling Stones i Norge i 1960

The Rolling Stones fra en konsert i Oslo i 1965. Til venstre på bildet spiller Wyman bass.

Foto: Aaserud, Ivar / SCANPIX

Bill Wyman og The Rhythm Kings

Bill Wyman fra en opptreden med the Rythm Kings

Foto: Gitte Johannessen/NTB / SCANPIX
PJ Harvey på South By Soutwest (SXSW) i Austin, 2009

PJ Harvey deltar også på skiva. Her fra South By Southwestfestivalen i Austin 2009

Foto: Per Ole Hagen, NRK
Mick Jagger og Rolling Stones i Bergen.

Mick Jagger fra da Stones gjestet Bergen i 2006

Foto: Arne Kristian Gansmo, NRK.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bill Wyman spiller Bob Dylans «Watching The River Flow» på ny veldedighetsskive med the Rolling Stones. Den tidligere Stones-bassisten, som trakk seg fra bandet i 1993, skal nå samles med de resterende medlemmene i bandet for en samleplate til minne for den avdøde pianisten Ian Stewart.

Plata blir produsert av Glyn Johns, en nær venn at Stewart.

Utgivelse i mars

Det er den britiske pianisten Ben Waters som står bak prosjektet. Plata har fått tittelen «Boogie for Stu» og kommer ut 9. mars i år. Overskuddet fra utgivelsen skal gå til British Heart Foundation.

Stjernelag

Foruten the Rolling Stones har Waters fått med seg stjerner som Jools Holland og PJ Harvey. Flere artister vil bli offentliggjort senere. Keith Richards deltar dessuten med gitar på tre andre spor, i tillegg til vokal på en fjerde.

Mick Jagger skal i følge bandets fanside ha funnet fram munnspillet sitt på en låt. Han skal også ha lagt et fantastisk vokalspor på en annen.

Den sjette Stone

Stewart regnes som det sjette medlemmet i The Rolling Stones. Han var orginalt med i bandet, men fikk i 1963 beskjed fra daværende manager, Andrew Loong Oldham, om at han ikke var ønsket i livelineupen til bandet. Likevel deltok han på alle utgivelesene til rockebandet fra 1964-1986, foruten Beggars Banquet.

Ian Stewart døde av et hjerteinfarkt den 12. desember 1985. Han ble 47 år gammel.

Norgesvenner

The Rolling Stones spilte sin foreløpig siste konsert i Norge på Valle Hovin 8. august. Året før gjestet de Koengen i Bergen.

Bill Wyman har også turnert Norge med sitt Bill Wyman and the Rythm Kings. I 2007 spilte rytmekongene 17 konserter her i landet.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.