Hopp til innhold

Venter på telefon fra Bill Wyman

- Jeg venter stadig på en telefon fra Bill Wyman, i håp om at han inviterer meg med på en turné med hans band The Rhythm Kings.

Blueslegendene, fra venstre: Steve Winwood, Jeremy Spencer, Tom McGuinness og Paul Jones.

Paul Jones (til høyre) under Notodden Bluesfestival i 2007, den gang sammen med andre legender (fra venstre): Steve Winwood, Jeremy Spencer og Tom McGuinness.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

The Rolling Stones holder konsert i Messehallen på Sjølyst i 1965.

Paul Jones ble nesten medlem av The Rolling Stones, her under konserten i Messehallen på Sjølyst i 1965.

Foto: Aaserud, Ivar / SCANPIX
Bill Wyman

Paul Jones ønsker å spille med Bill Wyman i bandet hans The Rhytm Kings.

Foto: Gitte Johannessen/NTB / SCANPIX
Paul Jones

Til daglig er nå Paul Jones kjent som stemmen som snakker om Blues i BBC Radio 2.

Foto: BBC

Legendariske Paul Jones sitter i et telt bak scenen på Notodden Blues festival. Mannen som nesten ble vokalisten i The Rolling Stones i 1962, som sang på alle slagerne til Manfred Mann fra 1964-66, og som siden 1979 har ledet The Blues Band, innrømmer overraskende nok at hans store ønske er å synge med bandet til Wyman.

- Hvorfor ringer han ikke og melder seg?

Blues, gospel og radio

- Jeg vet ikke om Bill har bruk for meg, sier den høflige 67-åringen.
Paul Jones har en allsidig hverdag. Når han ikke opptrer med The Blues Band, synger han gospel med sin kone eller er programleder i radio. Siden 1986 har han hatt et fast bluesprogram i BBC 2 , og The Blues Band har nå holdt sammen i 30 år. Så langt.

- Hvis noen hadde sagt til meg i 1979 at vi fremdeles skulle spille sammen i 2009, hadde jeg svart «You’re mad!» Men her er vi, og vi har ingen planer om å gi oss. Tvert imot – det er så mye jeg føler for å gjøre, og da må jeg nytte tiden.

Det var da hans venn Jack Bruce ble alvorlig syk for fem år siden, at Paul Jones bestemte seg for å holde mer kontakt med kollegaene fra 60-tallet.

- Var selvopptatt

- For å være helt ærlig, så hadde jeg ikke så mange nære venner i bransjen på 60-tallet. Jeg var selvopptatt og hadde bare tid til å pleie min egen karriere. Da jeg gjenopptok kontakten med Jack, nevnte jeg for ham at vi aldri egentlig var gode venner da vi spilte sammen i Manfred Mann. Han svarte ”Å? Det trodde jeg vi var!” Du kan godt si at jeg føler sterkere vennskap med mine gamle kolleger i dag enn jeg gjorde på 60-tallet. Og jeg tror det samme kan være tilfellet for veldig mange andre fra den tiden.

En av disse ”andre” er altså Bill Wyman, bassisten som sluttet i The Rolling Stones i 1993 og i stedet startet sitt eget orkester The Rhythm Kings. Et band som består av 8-10 ringrever fra den britiske musikkhistorien. Paul Jones innrømmer at han kunne tenkt seg å opptre med dem. Men han har så langt bare sittet på gjerdet og ventet, og tør ikke ringe selv. Før vi skiller lag, ber jeg ham ta mot til seg og ringe Bill Wyman. ”Jeg er sikker på at han vil ha deg med!” sier jeg.

- Kryss fingre!

- Tror du det? Hm. Kanskje jeg skal ringe ham.

Kanskje Paul Jones er med neste gang The Rhythm Kings drar ut på tur? Det hadde vært noe! Kryss fingre! I mellomtiden er han opptatt med radiosendinger, turnering med The Blues Band, promotering av sin første soloplate på 38 år (”Starting All Over Again”) og planleggingen av en turné med The Manfreds høsten 2010.

- Jeg kjeder meg aldri, avslutter Paul Jones.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.