Bernhoft vender hjem til Norge

Om halvannen uke kan Jarle Bernhofts USA-sjarmoffensiv bli kronet med en Grammy-pris. Nå er den norske soulstjernen mest av alt klar for å sette kursen hjem til Norge.

Jarle Bernhoft

SVIPPTUR HJEMOM: Jarle Bernhofts USA-eventyr kan få en ny milepæl når Grammy-prisene deles ut natt til mandag 9. februar norsk tid. Selv er han mer opptatt av å ta ned forventingene til norsk soul-suksess.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

– Jeg er jo han som ingen har hørt om, både i denne kategorien og under Grammy-utdelingen generelt, medgir Jarle Bernhoft når NRK møter ham på utestedet Dattera til Hagen på Grønland i Oslo.

Nordmannen har de siste årene hatt sitt hovedsete i USA, der han har forsøkt å slå gjennom som artist.

Nå som albumet hans «Islander» er nominert til Grammy-prisen i klassen for beste RNB-album, kan det se ut som om målet er innen rekkevidde.

Og nå vil han mest av alt hjem.

Første nordmann i sin klasse

Bernhoft er fortsatt satt ut over hvor ufattelig det er å være nominert til amerikanernes mest høythengende musikkpris.

– Med tanke på hvor mange RNB-plater som gis ut i USA, er det veldig, veldig merkelig å komme inn blant de øverste, det er helt sykt.

Det er første gang en ikke-amerikansk artist er nominert i kategorien for beste RNB-album.

Til sammenligning er storheter som Toni Braxton og Aloe Blacc blant de øvrige nominerte.

– Klar for å vende hjem

Bernhoft har i løpet av sitt USA-opphold gjestet store talkshow som «The Ellen DeGeneres Show» og vært gjest hos Conan O'Brian.

Likevel mener han at han muligens ikke har satset nok på et gjennombrudd.

– Jeg har nok ikke prioritert USA så godt som jeg kanskje egentlig burde dersom jeg skulle ha satsa ordentlig der. Jeg har vel egentlig bestemt meg for å vende nesa hjemover, forteller Bernhoft til NRK.

Natt til mandag 9. februar vil det vise seg om det blir en Grammy-pris på nordmannen, og om det i så fall kan få ham til å utsette flytteplanene.

Jarle Bernhoft har de siste årene satset i USA. Neste måned kan innsatsen bli kronet med Grammy-pris.

BERNHOFT VS. BLACC & BRAXTON: Den andre søndagen i februar er det klart for årets Grammy-utdeling. Jarle Bernhoft er den første utlendingen som er nominert i kategorien for beste RNB-album.

Kulturstrøm

 • R. Kelly-kausjon på 1 million dollar

  Den amerikanske R&B-artisten R. Kelly meldte seg for politiet i Chicago fredag kveld. Han er tiltalt for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep mot fire ofre i alderen 13 til 17 år. Nå er kausjonen satt til 1 million dollar, melder AFP.

  Singer Robert Kelly, known as R. Kelly, appears in a booking photo provided by the Chicago Police Department in Chicago
  Foto: Handout / Reuters
 • Ung jazz ut til folket

  Trondheimstrioen «I LIKE TO SLEEP» ble kåret til Årets unge jazzmusikere i 2018. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz, mente juryen. Premien er en turné til ti jazzklubber Norge rundt, til Nasjonal Jazzscene i Oslo og Bodø Jazz Open. Du kan lese mer om bandet og hvilke steder som får besøk på Norsk jazzforum.

  I LIKE TO SLEEP
  Foto: Juliane Schütz / Norsk Jazzforum