Hopp til innhold

Bernhoft vender hjem til Norge

Om halvannen uke kan Jarle Bernhofts USA-sjarmoffensiv bli kronet med en Grammy-pris. Nå er den norske soulstjernen mest av alt klar for å sette kursen hjem til Norge.

Jarle Bernhoft

SVIPPTUR HJEMOM: Jarle Bernhofts USA-eventyr kan få en ny milepæl når Grammy-prisene deles ut natt til mandag 9. februar norsk tid. Selv er han mer opptatt av å ta ned forventingene til norsk soul-suksess.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

– Jeg er jo han som ingen har hørt om, både i denne kategorien og under Grammy-utdelingen generelt, medgir Jarle Bernhoft når NRK møter ham på utestedet Dattera til Hagen på Grønland i Oslo.

Nordmannen har de siste årene hatt sitt hovedsete i USA, der han har forsøkt å slå gjennom som artist.

Nå som albumet hans «Islander» er nominert til Grammy-prisen i klassen for beste RNB-album, kan det se ut som om målet er innen rekkevidde.

Og nå vil han mest av alt hjem.

Første nordmann i sin klasse

Bernhoft er fortsatt satt ut over hvor ufattelig det er å være nominert til amerikanernes mest høythengende musikkpris.

– Med tanke på hvor mange RNB-plater som gis ut i USA, er det veldig, veldig merkelig å komme inn blant de øverste, det er helt sykt.

Det er første gang en ikke-amerikansk artist er nominert i kategorien for beste RNB-album.

Til sammenligning er storheter som Toni Braxton og Aloe Blacc blant de øvrige nominerte.

– Klar for å vende hjem

Bernhoft har i løpet av sitt USA-opphold gjestet store talkshow som «The Ellen DeGeneres Show» og vært gjest hos Conan O'Brian.

Likevel mener han at han muligens ikke har satset nok på et gjennombrudd.

– Jeg har nok ikke prioritert USA så godt som jeg kanskje egentlig burde dersom jeg skulle ha satsa ordentlig der. Jeg har vel egentlig bestemt meg for å vende nesa hjemover, forteller Bernhoft til NRK.

Natt til mandag 9. februar vil det vise seg om det blir en Grammy-pris på nordmannen, og om det i så fall kan få ham til å utsette flytteplanene.

Jarle Bernhoft har de siste årene satset i USA. Neste måned kan innsatsen bli kronet med Grammy-pris.

BERNHOFT VS. BLACC & BRAXTON: Den andre søndagen i februar er det klart for årets Grammy-utdeling. Jarle Bernhoft er den første utlendingen som er nominert i kategorien for beste RNB-album.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.