NRK Meny
Normal

En mesterlig barnebursdag

Er barnebursdagen rett rundt hjørnet? Hva med å arrangere den i Mesternes Mester-stil?

Sukkerfri barnebursdag

BURSDAG OM HJØRNE? Arranger den i Mesternes Mester-stil!

Foto: Stine Kyrkjebø Johansen / NRK

Programmet «Mesternes Mester» er elsket av barnefamilier.

Med legger som tømmerstokker og usannsynlige armmuskler biter deltakerne tenne sammen, og nærmest piner seg gjennom deler av konkurransen, for å kunne smykke seg med tittelen «Mesternes Mester».

Vinneren blir bursdagsmester

Men ikke la deg skremme. Disse øvelsene også gjøres av «vanlige mennesker». For eksempel når man arrangerer barnebursdag. Her vil stemningen og appetitt stige i takt med at kakebordet dekkes. Vinneren av konkurransene kan kåres til bursdagsmester.

Her kommer noen fine øvelser dere kan bruke:

En klassiker i Mesternes Mester-sammenheng og kanskje den vondeste av alle øvelsene. Her er 90-grader'n.

SER DET LETT UT? Det er ikke det. 90-grader'n er kanskje den vondeste av alle øvelser i Mesternes Mester.

90-grader'n

En klassiker i Mesternes Mester sammenheng og kanskje den vondeste av alle øvelser. Her får de store lårmusklene kjørt seg, det er ikke en lett øvelse. Rekorden på 90-grader'n er det tidligere langrennsløper Tor Arne Hetland som innehar med 22:13 minutter.

På tå hev. Fin øvelse til bruk i barnebursdag.

OPP Å STÅ: Hvor vanskelig kan det være å stå på tå? Veldig.

På tå hev

Her skal deltakerne stå på tærne så lenge de makter, til leggmusklene skriker av smerte. I en barnebursdag trenger man muligens ikke dra den like langt, men dere vil bli forbauset over hvor tungt det faktisk er å stå på tær.

I Mesternes Mester balanserer deltakerne på en fot på en påle. I en barnebursdag holder det å stå i gresset, som Bartosz Piasecki gjør her.

BALANSEKUNST: Bartosz Piasecki viser NRK en balanseøvelse man kan bruke i barnebursdager.

Balanse

Balanse er en øvelse i Nattesten for Mesternes Mester. Deltakerne balanserer på en fot på en påle så lenge de klarer. Dropp pålen og la barna stå rett på gulvet. Blir det for lett, så be dem om å lukke øynene.

Rød ballong

Deltakerne holder en heliumballong over hodet. Dette er en statisk øvelse der den som holder lengst vinner. I en barnebursdag kan man holde en vanlig ballong over hodet, eller holde armene strake. Det blir uansett slitsomt i lengden.

Lykke til med å arrangere bursdag i Mesternes Mester-stil!

PS! Man trenger ikke ha konkurranser i barnebursdager, det går også an bare å spise kake.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters