(Foto: Eline Lindhjem Røed)
Av Ida Elisabeth Kjøstelsen
Nitimekokk Lars Barmen har alltid vært svak for søte tilslørte bondepiker og har dermed følgende oppskrift og fremgangsmåte på lager:
5-6 ss malt, tørt brød
4 ss sukker
2 ss margarin
6 dl eplemos
Kremfløte, pisket for hånd
Skrell eplene og skjær de i terninger. Legg de i en kasserolle med vann. Kok eplene litt og smak hvor syrlige de er. Ta dermed i sukker etter smak. Kok til det blir mos.
Pisk kremfløte, helst for hånd.
2 ss smør i en stekepanne med 4 ss sukker.
Ha i 5-6 ss brødrasp. La det steke på middels varme og rør rundt av og til, til brødet er sprøtt og litt brunere.
La brødet bli avkjølt.
Legg deretter lagvis i skåler eller porsjonsglass.
Lagvis som man selv vil. God appetitt!