Lars Barmen er opprømt foran påskeferien. Han pakker gjerne minimalistisk, men noe bare MÅ med. For en sekk full av gode smaker blir aldri for tung å bære.
Her er Lars Barmens pakkliste over det som bør med for å gjøre måltidene til høydepunkter selv på hyttetur:
Parmesanost
- fordi den kan brukes til så mye. I stedet for sjokolade eller appelsin i skisporet, hvorfor ikke litt parmesanost?
Har du litt skinke eller mårpølse til osten blir lykken fullkommen!
God olivenolje
– til salater, saus og annet (men ikke til å steke i!). Hell den over på en brusflaske av plast med skrukork, så slipper du ubehagelige overraskelser med olivenolje i sekken!
Hermetiske tomater
- kan også brukes til veldig mye. Dessuten har de mer smak enn de ferske tomatene på denne tiden av året, påstår Lars. Hermetiske tomater kan vi lage mye mat av. Og bruker vi ikke alle boksene, lar vi de stå igjen til neste år!
Skinke eller fenalår
- her er det mye rart på markedet, sier Lars. Selv bruker han å kjøpe et stort fenalår, skjære det opp selv og fryse det ned i biter. Det aller beste er jo lårbeinet, -utrolig godt å koke kraft på!
Pasta
- må vi ha med. Husk at det finnes mange forskjellige typer på markedet. Vi MÅ ikke ha den vanlige makaronien eller tradisjonelle spagettien. Tenk også, som italienerne gjør: har du tykk pasta (feks penne) skal du ha tykk saus, -og visa versa.
Sitron/lime
- et par tre stykker holder hele påsken og setter fin smak og farge på fisk og pasta. Det gjør også litt...:
God sennep
- gjerne fransk eller tysk. Poenget er at den ikke må være så søt som den vanlige norske sennepen, men heller litt kraftig på smak. Fin til å krydre maten med.
Dett var dett! Sekken er pakket, og Lars Barmen kan dra på påskeferie i trygg forvissning om at det i hvert fall ikke skal stå på maten. Blir ikke været bra, så blir i hvert fall maten det!