Away from her

- Jeg tror jeg er i ferd med å forsvinne, sier Julie Christie i rollen som Fiona. Kvinnen på noen og seksti år er i den gryende fasen av alzheimer.

Julie Christie og Michael Murphy
Foto: SF Norge AS

Away from her, er regissert og skrevet for lerretet av canadiske Sarah Polley. En filmkunstner mange kjenner i roller foran kamera. Nå viser hun seg som en innsiktsfull og og spennende regissør.

Regissør Sarah Polley
Foto: SF Norge AS

Kjærlighet i eldreår

Filmen er basert på ”The Bear came over the mountain” av Alice Munro. Kløktig overført til lerretet. Filmen er en lavmælt, men sterk og vakker historie om kjærlighet i eldre år. En intelligent og velspilt film med melankolske undertoner og mye humor.  

Julie Christie
Foto: SF Norge AS

Stekepanne i fryseren

Fiona og Grant har vært gift i 45 år i et nært og varmt ekteskap. De er sporty. går daglige skiturer, og hygger seg i hverandres selskap med matlaging og høytlesing. Fiona har fått diagnosen Alzheimer. Hun begynner å bli vimsete, putter stekepannen i fryseren. Og verre blir det. Hun tar seg en skitur og glemmer hvor hun bor. Da tar hun avgjørelsen og ber ektemannen legge henne inn på en institusjon for Alzheimer pasienter.  

Julie Christie og Michael Murphy
Foto: SF Norge AS

Ekteskapet krøller seg

Hun vil bevare verdigheten og ektemannens respekt og kjærlighet. Så skjer det. Fionas hukommelse om samlivet svikter – hun finner seg en ny venn, en ny kjærlighet blandt pasientene! Har hun glemt ektemannen eller er det et spill? Straffer hun ham for et sidesprang en gang for lenge siden? Grant tar heftige metoder i bruk for å bevare en livslang kjærlighet. 

Alzheimer og pårørende

Filmen handler selfølgelig om hvordan Alzheimer oppleves av pårørende og pasienter. Men først og fremst er dette en tankevekkende og engasjerende historie om offervilje og kjærlighet.

De Bellis kaster terningen

Filmen er karakter-drevet og fortelles rett frem med små tilbakeblikk fra ungdomstiden. Julie Christie, sexbomben fra 60/70 tallet, er mer fascinerende en noen sinne. Dette er skuespiller kunst av ypperste klasse.

Terningkast 5

Kulturstrøm

  • Årets MGPjr-finalister

    Deltagerne som er plukket ut til årets MGPjr-finale har skrevet sanger om det å være god nok. – Dette går igjen i mange av de nesten 700 låtene som kom inn, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie og legger til: – NRK ønsker å presentere gode forbilder for barn og unge med musikk som hobby.