NRK Meny
Normal

Autofil tilbake på TV-skjermen

Mandag 13. mars vil igjen Jan Erik Larssen og Autofil være tilbake på TV-skjermen.

Jan Erik Larssen
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Mens Autofilgjengen sist sesong tok seg en lang og fin tur til USA, har de denne gangen valgt å legge moroa til hjemlige trakter.

Blant annet har Jan Erik gått til innkjøp av en 32 år gammel plastsnekke som skal plukkes fra hverandre og bygges om til en loungebåt.

- Redefinerer sjølivet

- Med denne båten skal vi redefinere livet på sjøen, spår Einar Johan Hareid ved Hareid Designmill. Dette velrenomerte designfirmaet er en av flere aktører som er inne i prosjektet for å gjøre båten til et smykke.

Men de fleste av oss tenker vel kanskje bil i forbindelse med Autofil. Og frykt ikke – det blir mye bil denne sesongen også. Ikke minst blir det flere turer til Rudskogen der vi blant annet tester Koenigsegg CCR, Corvette C6 og andre godbiter.

Autofil Tuning

Og så må vi ikke glemme Autofil Tuning. Dette er serien der Jan Erik reiser rundt i landet for å se på og plukke ut to favorittbiler som skal være med i den store Autofil Tuning-finalen på Gardermoen til våren. Reisen rundt i Norge gav oss mange fine øyeblikk. Ikke minst møtet med en Ford Granada med 1.700 hestekrefter vil bli sittende i hode og hjerte en god stund.  

Jan Erik Larssen
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Selvfølgelig blir det også masse nyheter, MC og motorsport, men vi kan ikke røpe alt nå. Noen overraskelser må det jo være. Første sending i vårens sesong ser du på NRK2 mandag 13. mars klokken 20:05. Reprisen ser de som liker å være sent oppe på NRK1 torsdager klokken 00:30. Hele vårsesongen vil også vises igjen på NRK1 i en mye bedre sendetid til sommeren.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP