Hopp til innhold

Auksjonen er avlyst

Michael Jackson har ombestemt seg, og vil gjerne beholde både biler og hansker.

Michael Jacksons eiendeler til salgs

Michael Jacksons eiendeler ble lagt ut for salg. Den hvite hansken, brukt under «Billie Jean»-framføringer, blir imidlertid nå sendt tilbake til Jackson.

Foto: (AP Photo/Julien's Auctions, Shaan Kokin)

Kongen av pop hadde planlagt tidenes auksjon i april, og skulle selge over 2000 minneverdige gjenstander fra ranchen Neverland.

Les også: Lyst på tingene til Michael Jackson?

Nå kan det imidlertid se ut som om sangeren har fått kalde føtter.

Ville gå rettens vei

Jackson var nemlig i full gang med å gå rettens vei om ikke enkelte av gjenstandene fant veien tilbake til eieren. Nå har auksjonarius Darren Julien avbrutt den planlagte auksjonen, som skulle gå av stabelen 22.-25. april. Avlysningen skjer etter enighet med Jackson selv.

En offentlig utstilling av 1400 av gjenstandene som åpnet i Beverly Hills i går, vil imidlertid holde åpent til 25. april.

– Vi ønsket å komme fram til en løsning med Jackson, og vi har nå blitt enige om en løsning som både er akseptabel og gunstig, sier Julien ifølge The Independent.

ALT OM: Michael Jackson

– Vi er fornøyde

Auksjonen ville ha vært den største autoriserte auksjonen av pop-kongens gjenstander. Men alle gjenstandene i utstillingen vil, ifølge Julien, nå sendes tilbake til Jackson.

Julien sa tidligere denne måneden at han hadde brukt omlag 2 millioner dollar på å forberede den massive utstillingen, og påfølgende auksjonen.

Det er uklart hvor mye Michael Jackson selv kommer til å bidra til disse utgiftene, men Julien har uttalt at de er fornøyd.

– Vi er glade fordi han er fornøyd.

– Isteden for private eiere

Ifølge en pressemelding er det planer om at gjenstandene skal være tilgjengelig for offentligheten også i framtiden.

– Det er vist så mye interesse fra så mange av Jacksons fans, at vi har besluttet å finne en løsning der samlingen kan nytes av Jacksons fans i mange år framover, isteden for at de havner i hendene på private eiere, står det i en pressemelding.

I samlingen finnes blant annet Jacksons røde trone, en Rolls Royce limousin, kostymer fra sceneopptredener, portretter av sangeren, og leker fra Neverland ranch.

Les: Jackson utsolgt på tre timer

Les også: – Kunne spilt i to år

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.