Hopp til innhold

ASAP Rocky til Palmesus

Bookingansvarlig slår fast at neste år vil overskriftene handle om det musikalske.

Asap Rocky

ASAP Rocky, her på scenen i Nederland i august. Til sommeren kommer han til Kristiansand.

Foto: Ferdy Damman / AFP

Den amerikanske rapperen ASAP Rocky er klar for strandfesten Palmesus sommeren 2020. Det avslører bookingasvarlig Magnus Lund til NRK.

– Det er en artist vi har prøvd å booke i flere år. Han er en av de største stjernene på den globale raphimmelen, mener Lund.

– Det er en vaskekte superstjerne som kommer på besøk til en stappfull strand, legger han til.

Rapperen, som egentlig heter Rakim Mayers, skulle egentlig opptre i Norge i sommer, men måtte da avlyse fordi han var varetektsfengslet i Stockholm etter en voldshendelse.

Meyers ble da dømt for vold, men slapp fengsel.

Se oppsummeringen av saken til Asap Rocky i sommer:

I dag faller dommen mot A$AP Rocky i tingretten i Stockholm. Den amerikanske rapperen er tiltalt for vold av svenske påtalemyndigheter.

I dag faller dommen mot A$AP Rocky i tingretten i Stockholm. Den amerikanske rapperen er tiltalt for vold av svenske påtalemyndigheter.

Bookingansvarlig Lund sier de nå ser frem mot å ha rapperen på den Sørlandske scenen, og beskriver både rapperen og apparatet rundt som profesjonelt.

– Neste år vil overskriftene handle om det musikalske, slår Lund fast.

Skapte chip-overskrifter

Plamesus skapte selv overskrifter i fjor, fordi hundrevis ville la seg chippe under festivalen. 40 personer fikk plass i prøveprosjektet, som gikk ut på at mikrochipper som ble plassert under huden skulle brukes til betaling og innsjekk.

Se hvilke ringvirkninger Palmesus skaper på Sørlandet:

Palmesus generer 120 millioner til regionen.

Datatilsynet var da skeptiske, og fryktet at chippen kunne bli misbrukt av andre. Leverandøren Chipster avviste til NRK i sommer at chipen kunne hackes.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.