Hopp til innhold

ASAP Rocky til Palmesus

Bookingansvarlig slår fast at neste år vil overskriftene handle om det musikalske.

Asap Rocky

ASAP Rocky, her på scenen i Nederland i august. Til sommeren kommer han til Kristiansand.

Foto: Ferdy Damman / AFP

Den amerikanske rapperen ASAP Rocky er klar for strandfesten Palmesus sommeren 2020. Det avslører bookingasvarlig Magnus Lund til NRK.

– Det er en artist vi har prøvd å booke i flere år. Han er en av de største stjernene på den globale raphimmelen, mener Lund.

– Det er en vaskekte superstjerne som kommer på besøk til en stappfull strand, legger han til.

Rapperen, som egentlig heter Rakim Mayers, skulle egentlig opptre i Norge i sommer, men måtte da avlyse fordi han var varetektsfengslet i Stockholm etter en voldshendelse.

Meyers ble da dømt for vold, men slapp fengsel.

Se oppsummeringen av saken til Asap Rocky i sommer:

I dag faller dommen mot A$AP Rocky i tingretten i Stockholm. Den amerikanske rapperen er tiltalt for vold av svenske påtalemyndigheter.

I dag faller dommen mot A$AP Rocky i tingretten i Stockholm. Den amerikanske rapperen er tiltalt for vold av svenske påtalemyndigheter.

Bookingansvarlig Lund sier de nå ser frem mot å ha rapperen på den Sørlandske scenen, og beskriver både rapperen og apparatet rundt som profesjonelt.

– Neste år vil overskriftene handle om det musikalske, slår Lund fast.

Skapte chip-overskrifter

Plamesus skapte selv overskrifter i fjor, fordi hundrevis ville la seg chippe under festivalen. 40 personer fikk plass i prøveprosjektet, som gikk ut på at mikrochipper som ble plassert under huden skulle brukes til betaling og innsjekk.

Se hvilke ringvirkninger Palmesus skaper på Sørlandet:

Palmesus generer 120 millioner til regionen.

Datatilsynet var da skeptiske, og fryktet at chippen kunne bli misbrukt av andre. Leverandøren Chipster avviste til NRK i sommer at chipen kunne hackes.

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP