NRK Meny
Normal

Arve Henriksens tankekart

Med sin siste plate "Cartography" skal Arve Henriksen erobre verden, men først kommer han til Jazzbasillen for å tegne tankekart.

Arve Henriksen
Foto: K&U / K&U

Arve Henriksens tankekart

I disse dager hører man trompeten hans i alle kanaler på Odd Nordstogas nye superhit. I jazzverden er han bedre kjent fra band som Food, Supersilent og Christian Wallumrød Ensemble og ikke minst fra hans tre soloplater for det norske platemerket Rune Grammofon.

Nå tar han skritter videre ut i verden. Hans siste plate "Cartography" gis ut på det presitsjetunge plateselskapet ECM som forventer et stort internasjonalt gjennombrudd for stryningen.

Cartography er vitenskapen om karttegning og midt på arket som Arve Heriksen har foran seg står det nettop Carthogarphy, verken mer eller mindre. Jazzbasillen har utfordret Arve Henriksen til å tegne tankekartet som leder frem til plata.

Møt Arve Henriksen i Jazzbasillen på NRK P2

tors 30.10 kl 14:03, lør 01.11 kl 22:05 og tirs 04.11 kl 21:30

og på NRK JAZZ man 03.11 kl 09:03, 15:03 og 21:03

Kulturstrøm

  • Penger til Blues-film

    Formannskapet på Notodden bevilget i går 300 000 kroner til filmprosjektet Bluestown Rising. Daglig leder for prosjektet, Jostein Forsberg, sier til Telen at det var en reel fare for at prosjektet kunne stoppet opp uten disse pengene.

    Jostein Forsberg
    Foto: Ragnar Lurås / NRK
  • Voldsom vekst for Facebook

    Facebooks resultat i første kvartal vokste med 63 prosent til 5 milliarder dollar. Facebooks inntekter fra reklame har vokst 50 prosent til 11,8 milliarder dollar – tilsvarende 94 milliarder kroner.