Hopp til innhold

Arve Henriksens tankekart

Med sin siste plate "Cartography" skal Arve Henriksen erobre verden, men først kommer han til Jazzbasillen for å tegne tankekart.

Arve Henriksen
Foto: K&U / K&U

Arve Henriksens tankekart

I disse dager hører man trompeten hans i alle kanaler på Odd Nordstogas nye superhit. I jazzverden er han bedre kjent fra band som Food, Supersilent og Christian Wallumrød Ensemble og ikke minst fra hans tre soloplater for det norske platemerket Rune Grammofon.

Nå tar han skritter videre ut i verden. Hans siste plate "Cartography" gis ut på det presitsjetunge plateselskapet ECM som forventer et stort internasjonalt gjennombrudd for stryningen.

Cartography er vitenskapen om karttegning og midt på arket som Arve Heriksen har foran seg står det nettop Carthogarphy, verken mer eller mindre. Jazzbasillen har utfordret Arve Henriksen til å tegne tankekartet som leder frem til plata.

Møt Arve Henriksen i Jazzbasillen på NRK P2

tors 30.10 kl 14:03, lør 01.11 kl 22:05 og tirs 04.11 kl 21:30

og på NRK JAZZ man 03.11 kl 09:03, 15:03 og 21:03

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters