NRK Meny
Normal

Arve Henriksen - Ukas P2-artist

Han får trompeten til å låte som bambusfløyte, har som livsprosjekt å få øyeblikket til å vare litt lenger - og er på evig jakt etter det uhørte.

Arve Henriksen og Maria Schneider tolker "Sketches of Spain"
Foto: Ida Hjerkinn

Arve Henriksen
Foto: Erling Wicklund / NRK

Med kullsvart lugg over varme brune øyne likner han mest en liten spanjol. Men han er stryning, bor på Eidsvoll og er på evig jakt etter det uhørte. Hør Arve Henriksens trompet

Med Det Norske Blåseenesmble og Maria Schneider har han vakt internasjonal oppsikt for sin nytolkning av Gil Evans/Miles Davis-klassikeren ”Sketches of Spain”. Og med guppa Supersilent kan han ellers opptre som en ”snill satanist”.

Men helst får han trompeten til å låte som bambusfløyte, og har som livsprosjekt ”å få øyeblikket til å vare litt lenger”. Møt livs- og klangkunstneren Arve Henriksen som Ukas P2-artist.

NRK P2 mandag til fredag kl. 13.03 og 19.03

Ved Erling Wicklund (gjenhør fra 2006)

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters