Hopp til innhold

Ariana Grande holder støttekonsert i Manchester

Artisten Ariana Grande drar tilbake til Manchester for å holde støttekonsert for ofre og pårørende etter terroren, det meldte hun i sosiale medier i kveld.

Ariana Grande

Ariana Grande drar tilbake til Manchester.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Artisten Ariana Grande hedrer ofrene etter terrorangrepet i en følelsesladet uttalelse fredag.

Laster Twitter-innhold

22 mennesker ble drept av en selvmordsbomber som eksploderte sent mandag kveld, like etter at konserten til tenåringsidolet Ariana Grande var ferdig i Manchester.

Samler inn penger til ofrene

Grande skriver i uttalelsen skriver hun at svaret på volden må være å komme nærmere hverandre, synge høyere, elske mer og være snillere med hverandre.

«Jeg kommer tilbake til den utrolig modige byen Manchester for å være sammen med mine fans og holde en støttekonsert til ære for ofrene og deres pårørende, og for å samle inn penger til dem.»

Hun skriver videre at hun kommer tilbake med flere detaljer så snart de er bekreftet, og avslutter med at hun vil fortsette å ære ofrene, deres kjære, fansen og alle som ble berørt av terrorangrepet i Manchester.

LES OGSÅ: Hedret ofrene etter Manchester-terroren – ti fortsatt kritisk skadet

Mange av de drepte var barn

Torsdag ble de drepte hedret på en rekke steder i Storbritannia. Ved 11-tiden samlet sørgende seg på minnestedet St. Ann's Square i sentrum av Manchester for ett minutts stillhet. Også utenfor parlamentet og på Trafalgar Square i London og på Albert Square i Manchester samlet folk seg til minnestunden.

21 av de drepte er identifisert. Ni av dem var tenåringer eller yngre.

Etter terroraksjonen mandag, skrev Ariana Grande på Twitter at hun var knust av det grusomme angrepet.

Laster Twitter-innhold

Mange pågripelser etter terroren

En stor del av nettverket bak mandagens terrorangrep i Manchester er nå pågrepet, mener britisk politi.

Lederen for det britiske antiterrorpolitiet, Mark Rowley, sier det har vært gjort store framskritt i etterforskningen, og at det sannsynligvis vil komme flere pågripelser.

Så langt er åtte menn i alderen 18 til 38 år pågrepet i etterkant av mandagens terrorangrep.

Salman Abedi

Flere familiemedlemmer av selvmordsbomberen Salman Abedi er pågrepet etter hans terroraksjon på Ariana Grande-konserten i Manchester denne uken.

Foto: AP

To av brødrene til selvmordsbomberen Salman Abedi er pågrepet, og begge er medlemmer av IS, ifølge en talsmann for politiet. Også Abedis far ble pågrepet onsdag.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB