Hopp til innhold

Apple kan fjerne hodetelefonutgang

Flere amerikanske nettsteder melder nå at teknologigiganten vurderer å fjerne muligheten for å bruke vanlige hodetelefoner på den neste iPhone-modellen.

Hodetelefoner iPhone

KAN FJERNES: Den universelle 3,5 mm minijack-inngangen til hodetelefoner kan bli borte på den neste iPhone-modellen. Det skriver i hvert fall flere amerikanske nettsteder.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

De siste dagene har det gått rykter om at Apple vil fjerne hodetelefonutgangen på sin neste iPhone, som etter planen vil bli lansert etter sommeren neste år.

Det er den japanske bloggen Macotanaka som først meldte at det amerikanske selskapet ønsker å fjerne den 3,5 millimeter brede jack-inngangen på telefonen.

Det skal skje fordi Apple ønsker en enda tynnere telefon og at det ikke er mulig å få til med den 3,5 millimeter store åpningen i bunnen.

Hodetelefoner og øreplugger skal ifølge det amerikanske nettstedet Mashable i stedet plugges inn i ladeåpningen eller trådløst via bluetooth. The Verge og 9to5Mac skriver også om ryktet.

Feil fokus

Teknologirådgiver i NRK, Eirik Solheim, har også fått med seg ryktene og stiller seg undrende over at Apple har et så stort fokus på å få til en enda tynnere telefon.

– Jeg kjenner ingen som klager over at iPhonen deres er for tykk, men heller at batteriet ikke er godt nok, sier han, og fortsetter:

– Jeg undrer meg over hvorfor de er så opptatt over tykkelsen på telefonen. Jeg syns det virker som batterikapasiteten er et mye større problem.

Solheim er usikker på om det er hold i ryktene, da Apple er et selskap som er omgitt av rykter kontinuerlig.

– Det er veldig tidlig å komme med rykter om neste versjon, sier han.

Liker endring

Apple patent

PATENT: I oktober tok Apple patent på denne minijack-pluggen. Den er formet som en D, og er over 40 prosent mindre enn dagens universelle versjon.

Foto: Skjermdump

Apple har allerede jobbet en stund for å gjøre utgangen til hodetelefoner mindre. I oktober fikk de ifølge BGR.com godkjent en patent på en D-formet plugg som er over 40 prosent mindre enn dagens versjon.

Det er ikke noe nytt at Apple forandrer produktene sine eller introduserer ny teknologi. Fra iPhone 4 til iPhone 5 byttet de for eksempel ut den brede ladepluggen til en som er mye mindre.

De har også fjernet muligheten til å bruke CD-er på de nyeste MacBookene uten en ekstern CD-spiller.

Universell

Hodetelefon

ENDRING: Om ryktene rundt Apples fjerning av den universelle hodetelefoninngangen stemmer, kan det endre fremtidens brukervaner når det kommer til å høre på musikk.

Foto: Tor Risberg / NRK

Om de nå velger å fjerne det som er en universell plugg for hodetelefoner vil det skape reaksjoner, og det blir spennende å se hva slags løsning de kommer opp med. Spesielt for brukere som ikke ønsker å bruke ørepluggene som følger med.

Det er ikke klart når Apple vil lansere sin neste iPhone-modell, men med tanke på at det er få måneder siden iPhone 6s ble lagt ut for salg, så tar det nok en god stund til vi får bekreftet eller avkreftet ryktene.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters