Normal

AP: Prince fikk sterke smertestillende medisiner i sin venns navn

En lege som behandlet artisten Prince noen dager før hans død, skal ha skrevet ut medisinen oxycodone til Prince ved å bruke vennens navn.

Prince
Foto: CHRIS PIZZELLO / Reuters

Legen ville beskytte privatlivet til artisten, viser en erklæring som ble frigitt i dag, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Dokumentet er et av flere funn som ble frigitt av Carver County District Court som en del av den pågående etterforskningen av Princes dødsfall.

Oxycodone er et sterkt, sentralt virkende smertestillende middel som tilhører legemiddelgruppen opioider.

Døde av overdose

Prince ble funnet død i sitt hjem i Paisley Park 21. april 2016. Han ble funnet alene i en heis. Obduksjonen viste at han døde av en utilsiktet overdose av fentanyl. Det er et syntetisk stoff som er 50 ganger sterkere enn heroin.

Ifølge ransakelsesordrer som er frigitt, har myndighetene søkt gjennom Paisley Park, telefonregistreringer til Princes medarbeidere og hans epostkontoer. Målet har vært å prøve og finne ut hvordan han fikk tak i fentanylen som tok livet av ham.

Måtte nødlande

Så langt viser etterforskningen at Prince skal ha slitt med avhengighet av reseptbelagte opioider. Bare seks dager før hans død, ble han syk på en flyreise og måtte ta en nødstopp i Illinois da han var på vei hjem fra en konsert i Atlanta.

Helsepersonell på stedet fant han med to doser av medisiner som reverserer effekten av overdose av opioider.

Et av de frigitte dokumentene fremkommer det at Dr. Michael Todd Schulenberg, som så Prince 7. og 20. april, skal ha innrømmet til myndighetene at han skrev ut oxycodone til Prince den samme dagen det ble gjort en nødlanding.

Resepten skal ha blitt skrevet ut i Kirk Johnsons navn for å beskytte Princes privatliv. Johnson var livslang venn Prince og de var nære medarbeidere. Myndighetene har også søkt gjennom mobilregistreringene til Johnson for å finne ut av hvem han kommuniserte med måneden før Prince døde.

Kulturstrøm

 • Kortlisten til Bookerprisen er klar

  De seks romanene på kortlisten til Bookerprisen 2018 er valgt ut. Prisen er på 50.000 britiske pund går til den beste roman utgitt på engelsk i Storbritannia eller Irland. Vinneren annonseres 16. oktober. Blant de nominerte er irske Anna Burns, amerikanske Rachel Kushner og canadiske Esi Edugyan (bildet).

  Esi Edugyan
  Foto: Lefteris Pitarakis / Ap
 • – Altså, kom igjen, da?

  – I alt dramaet må noe ha gått gæli. Håviks tekstforfatteri har blitt en farse, i hvert fall ut i fra «I Call Bullshit» å dømme. «Everybody wants to go home now, everybody’s checking their phones now» er første strofe ut, og med dét settes standarden. NRKs anmelder er ikke imponert over Highasakites nye låt, «I call bullshit». Les hele anmeldelsen her.

  Highasakite
  Foto: Stian Andersen