Hopp til innhold

Advokat: Prince søkte hjelp for pilleavhengighet

Dagen før han døde tilkalte Prince en lege for å få hjelp med å venne seg av smertestillende. Det forteller legens advokat.

Prince

SØKTE PILLEHJELP: Ifølge advokaten William Mauzy søkte Prince hjelp for rusavhengighet dagen før han døde. Da hjelpen kom frem, var det imidlertid for sent.

Foto: STRINGER/UK / Reuters

William Mauzy

SØKTE HJELP: Advokat William Mauzy representerer legen Howard Kornfeld og sønnen Andrew Kornfeld, som skal ha prøvd å hjelpe Prince å kutte ut smertestillende.

Foto: Jim Mone / Ap

Onsdag kom advokaten William Mauzy med nye opplysninger rundt artisten Princes uventede dødsfall for knappe to uker siden, skriver nyhetsbyrået AP.

Sendte sønnen for å møte Prince

Mauzy representerer den California-baserte legen Howard Kornfeld og hans sønn Andrew.

Ifølge Mauzy ble Kornfeld senior, som er har opiatavhengighet som spesialfelt, kontaktet av Princes støtteapparat 20. april.

Howard Kornfeld kunne ikke selv reise til Minnesota på kort varsel, men sendte sønnen i sitt sted for å overtale artisten til å komme til California for behandling.

Kornfeld junior, som ikke er lege, var utstyrt med en liten dose bruprenorfin, i Norge bedre kjent under merkenavnet Subutex, et legemiddel som brukes for å behandle opiatavhengighet.

Fant Prince livløs

Da Kornfeld kom frem, var det imidlertid allerede for sent.

Ifølge Mauzy var Andrew Kornfeld en av de tre som fant Prince liggende livløs i heisen i sitt eget hjem torsdag 21. april. Kort tid senere ble artisten erklært død.

Den yngre Kornfeld skal ha blitt avhørt av politiet i forbindelse med Princes dødsfall. Ifølge Mauzy planla Kornfeld å gi bruprenorfinen til Princes egen lege, og ikke til artisten selv.

Mauzy hevder Kornfeld uansett trolig er beskyttet mot straffeforfølgelse av en lov i deltstaten som skal gjøre det mulig å varsle om overdosedødsfall uten frykt for straff.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.