NRK Meny
Normal

Advokat: Prince søkte hjelp for pilleavhengighet

Dagen før han døde tilkalte Prince en lege for å få hjelp med å venne seg av smertestillende. Det forteller legens advokat.

Prince

SØKTE PILLEHJELP: Ifølge advokaten William Mauzy søkte Prince hjelp for rusavhengighet dagen før han døde. Da hjelpen kom frem, var det imidlertid for sent.

Foto: STRINGER/UK / Reuters

William Mauzy

SØKTE HJELP: Advokat William Mauzy representerer legen Howard Kornfeld og sønnen Andrew Kornfeld, som skal ha prøvd å hjelpe Prince å kutte ut smertestillende.

Foto: Jim Mone / Ap

Onsdag kom advokaten William Mauzy med nye opplysninger rundt artisten Princes uventede dødsfall for knappe to uker siden, skriver nyhetsbyrået AP.

Sendte sønnen for å møte Prince

Mauzy representerer den California-baserte legen Howard Kornfeld og hans sønn Andrew.

Ifølge Mauzy ble Kornfeld senior, som er har opiatavhengighet som spesialfelt, kontaktet av Princes støtteapparat 20. april.

Howard Kornfeld kunne ikke selv reise til Minnesota på kort varsel, men sendte sønnen i sitt sted for å overtale artisten til å komme til California for behandling.

Kornfeld junior, som ikke er lege, var utstyrt med en liten dose bruprenorfin, i Norge bedre kjent under merkenavnet Subutex, et legemiddel som brukes for å behandle opiatavhengighet.

Fant Prince livløs

Da Kornfeld kom frem, var det imidlertid allerede for sent.

Ifølge Mauzy var Andrew Kornfeld en av de tre som fant Prince liggende livløs i heisen i sitt eget hjem torsdag 21. april. Kort tid senere ble artisten erklært død.

Den yngre Kornfeld skal ha blitt avhørt av politiet i forbindelse med Princes dødsfall. Ifølge Mauzy planla Kornfeld å gi bruprenorfinen til Princes egen lege, og ikke til artisten selv.

Mauzy hevder Kornfeld uansett trolig er beskyttet mot straffeforfølgelse av en lov i deltstaten som skal gjøre det mulig å varsle om overdosedødsfall uten frykt for straff.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.