Anno-Sunna: – Jeg har en hemmelighet

Etter duellen mot Miriam, avslørte Sunna noe som ga de andre deltakerne hakeslipp.

Sunna syr sko i Anno

Sunna viste seg raskt som en sterk konkurrent med sin høye arbeidsmoral og nevenyttige ferdigheter.

Foto: NRK

Da Sunna måtte forlate Anno, ga hun de andre deltakerne en skikkelig overraskelse. For da hun ga pengene sine til Lars Kristian, avslørte de at de kjente hverandre fra før.

– Da jeg gikk på videregående ble jeg kjent med ei som ble min bestevenninne, og hun er datteren til Lars Kristian, sier Sunna.

Overraskelsen var derfor stor da de to så hverandre på skipet som tok deltakerne til Isegran den første dagen. De visste ikke om hverandres deltakelse, og bestemte seg for å ikke si noe om bekjentskapet til de andre.

– Vi valgte å ikke fortelle det fordi vi var redde de andre skulle basere sine valg på at vi to hadde en allianse, forteller hun.

Selv om de valgte å holde bekjentskapet skjult, var de nære på å røpe seg.

– En gang snakket jeg om hvor flink venninnen min var, og da sa Lars Kristian "ja, det er hun". Men de andre skjønte heldigvis ikke noe, ler Sunna.

Ble litt fornærmet

Sunna ble den første svennen, og også den første mesteren. Hun styrte gruppa med jernhånd da mesterstykket skulle gjøres, og det var ingen kjære mor for de andre deltakerne.

– Jeg måtte ta en liten mental prat med meg selv før mesterstykket, for jeg visste jeg måtte være litt hard. Vi måtte tilbake til den gamle arbeidsmoralen, og det var jo sånn før at hvis man fikk et oppdrag, måtte man levere, sier hun.

Mesterstykket ble godkjent, og Sunna viste fra start at hun var en konkurrent å regne med. Derfor ble hun også valgt som førsteduellant av Fredrik denne uken.

– Jeg ble litt fornærmet, og syntes det var litt sårt å bli valgt. Selv valgte jeg førsteduellant for trivselen i gruppas skyld, sier Sunna.

Men hun ser også positivt på at hun ble valgt fordi hun ble ansett som en sterk konkurrent.

Bedre selvtillit

Skoene Sunna lagde i Anno

Sunna ble svenn og mester i skomakerlauget. Skoene hun lagde har hun brukt mye etter hun kom hjem!

Foto: Privat

Oppholdet på Isegran anno 1721 har gjort mye for selvtilliten til Sunna, som opplevde å bli mobbet på skolen.

– Jeg har vist for meg selv at jeg får til ting. Jeg har aldri før laget noe så stort som skoene jeg lagde. Det har fått meg til å prestere bedre på skolen, og til å planlegge oppgaver. Jeg har også truffet så mange hyggelige folk som kan kalles venner for livet. Vi har opplevd noe sammen som ingen andre har, sier hun.

Kulturstrøm

 • Enda en norsk roman blir teater

  «Regn» av Stig Holmås blir teaterstykke på Den Nationale Scene. Romanen handler om to brødre som vokser opp i Bergen på 50-tallet og fikk gode anmeldelser da den kom for ti år siden. Forfatteren lover at replikkene blir på tidsriktig dialekt, sier han til Bok365. Apropos dialektdiskusjonen om Stavanger-serien «Lykkeland».

  Regn av Stig Holmås
  Foto: Gyldendal
 • «Lothepus» vann språkpris

  Norsk Målungdom har kåra Leif Einar Lothe til årets vinner av Dialektprisen. – Han nyttar hardingdialekta i alt frå sprengingsoppdrag på bygda til kjendisgalla i byen, seier leiar Fredrik Hope.

  Leif Einar "Lothepus" Lothe
  Foto: Even Norheim Johansen / NRK
 • Norsk motemerke entrer Paris

  Norwegian Rain åpner flaggskipsbutikk i Paris. Fra før har designerne Alexander Helle og T-Michael åpnet tilsvarende i hjembyen Bergen og i Oslo, i tillegg til at de er til stede i butikker i 18 land. – Drømmen vår er blitt virkelighet, 70 meter inn i en blindgate i et smug midt i Paris, sier Helle til Melk & Honning. Nå planlegges også skokolleksjon i samarbeid med Paris-butikken Bonne Guele.