Normal

Inn i et politisk vepsebol

-Som forsøk på politisk analyse er jeg redd for at Amdams stykke kan ha mer solid virkelighetsforankring enn vi liker å tro, skriver Jan H. Landro i sin anmeldelse av ”Hauk og due” i Bergens Tidende.

Skuespillerne Endre Hellestveit og Kaja Varjord
Foto: Fredrik Arff

Stig Amdam har laget et tett drama, nærmest et kammerspill, med fin fremdrift, god dialog og en problematikk som engasjerer. Et tegn på stykkets kvalitet er at jeg tror det ville fungert nesten like bra uten at vi kjente forhistorien.

Ingrid Forthun har gitt forestillingen en stram regi, og de medvirkende legger stemme og temperament til rollene på velfungerende vis.

Med dette stykket (…) er Amdam i ferd med å markere seg som en av våre altfor få virkelig samfunnsengasjerte og – debatterende dramatikere, skriver kulturredaktør i Bergens Tidende, Jan H. Landro.

Dramatiker Jesper Halle og P2-teatrets produsent Carl Henrik Grøndahl gjestet P2-programmet Scenerom. Hør innslaget her URO i Scenerom

[Teks: Carl Henrik Grøndahl]

Kulturstrøm

  • Øker støtten til Kortfilmfestivalen

    Grimstad kommunestyre har vedtatt å øke tilskuddet til Kortfilmfestivalen med 150 000 kroner, og bidrar dermed med over 1,1 million kroner neste år, skriver Agderposten. Grunnen er at Norsk filminstitutt har kuttet støtten med 600 000 kroner.