Hopp til innhold

Inn i et politisk vepsebol

-Som forsøk på politisk analyse er jeg redd for at Amdams stykke kan ha mer solid virkelighetsforankring enn vi liker å tro, skriver Jan H. Landro i sin anmeldelse av ”Hauk og due” i Bergens Tidende.

Skuespillerne Endre Hellestveit og Kaja Varjord
Foto: Fredrik Arff

Stig Amdam har laget et tett drama, nærmest et kammerspill, med fin fremdrift, god dialog og en problematikk som engasjerer. Et tegn på stykkets kvalitet er at jeg tror det ville fungert nesten like bra uten at vi kjente forhistorien.

Ingrid Forthun har gitt forestillingen en stram regi, og de medvirkende legger stemme og temperament til rollene på velfungerende vis.

Med dette stykket (…) er Amdam i ferd med å markere seg som en av våre altfor få virkelig samfunnsengasjerte og – debatterende dramatikere, skriver kulturredaktør i Bergens Tidende, Jan H. Landro.

Dramatiker Jesper Halle og P2-teatrets produsent Carl Henrik Grøndahl gjestet P2-programmet Scenerom. Hør innslaget her URO i Scenerom

[Teks: Carl Henrik Grøndahl]

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters