NRK Meny
Normal

Inn i et politisk vepsebol

-Som forsøk på politisk analyse er jeg redd for at Amdams stykke kan ha mer solid virkelighetsforankring enn vi liker å tro, skriver Jan H. Landro i sin anmeldelse av ”Hauk og due” i Bergens Tidende.

Skuespillerne Endre Hellestveit og Kaja Varjord
Foto: Fredrik Arff

Stig Amdam har laget et tett drama, nærmest et kammerspill, med fin fremdrift, god dialog og en problematikk som engasjerer. Et tegn på stykkets kvalitet er at jeg tror det ville fungert nesten like bra uten at vi kjente forhistorien.

Ingrid Forthun har gitt forestillingen en stram regi, og de medvirkende legger stemme og temperament til rollene på velfungerende vis.

Med dette stykket (…) er Amdam i ferd med å markere seg som en av våre altfor få virkelig samfunnsengasjerte og – debatterende dramatikere, skriver kulturredaktør i Bergens Tidende, Jan H. Landro.

Dramatiker Jesper Halle og P2-teatrets produsent Carl Henrik Grøndahl gjestet P2-programmet Scenerom. Hør innslaget her URO i Scenerom

[Teks: Carl Henrik Grøndahl]

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.