Hopp til innhold

Andreas Diesen hedret med medalje

Mangeårig NRK-profil Andreas Diesen (66) ble i dag hedret med Kongens fortjenstmedalje i sølv for sin innsats i norsk underholdningsliv gjennom 35 år.

Hans-Tore Bjerkaas og Andreas Diesen

Hans-Tore Bjerkaas overrakte Kongens fortjenstmedalje til Andreas Diesen på et arrangement fredag ettermiddag.

Foto: Frida Gjøby

Programlederen og skuespilleren fikk beskjed om tildelingen i forrige uke, men var på det tidspunktet innlagt på sykehus med en hissig bakterieinfeksjon.

Selv om han bar preg av sykdomsperioden, var Diesen ute av sykesengen på fredag og på plass i NRKs underholdningsavdeling for å motta kongens heder fra kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

Les også: Kongen hedret sengeliggende NRK-profil

Personlig hilsen

– For Andreas har begrepet allmennkringkaster vært mye mer enn en festtale. Han har sett dette som en unik anledning til å formidle revyhistorien, og er sannsynligvis den i landet som har størst fagkunnskap om dette, leste Bjerkaas opp fra begrunnelsen for tildelingen.

Deretter la kringkastingssjefen til sin egen, personlige hilsen til 66-åringen.

– Takk for all din vennlighet, og for at du er en god kollega. Det er mange her i NRK som er veldig glade i deg, Andreas.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rune Gokstad og Øystein Bache underholder for Andreas Diesen

«Hurraguttene» Rune Gokstad og Øystein Bache underholdt med en spesialskrevet kantate til Andreas Diesen da han ble hedret med Kongens fortjenstmedalje i sølv fredag ettermiddag.

Foto: Frida Gjøby

Beskjeden hedersgjest

Andreas Diesen fikk Kongens fortjenstmedalje i sølv

En beskjeden Andreas Diesen så ut til å sette pris på oppmerksomheten fra kollegene.

Foto: Claus Wiese

Andreas Diesen har vært tilknyttet NRK siden 1965. Først som frilansende rekvisitør, men det gikk ikke lang tid før han gikk til underholdningsavdelingen, der han raskt utmerket seg. Han jobbet blant annet med Jon Skolmen og Trond Kirkvaag, og er en av de som har hentet hjem den svært prestisjefylte Chaplin-prisen fra underholdningsfestivalen i Montreaux.

Mange kolleger hadde møtt opp for å feire NRK-profilen, som til NRK.no i forrige uke uttalte at han sannsynligvis ikke kommer til å lage noen stor ståhei rundt tildelingen.

– Det er jo en av de store ærer man kan få i livet. Nå er ikke jeg en sånn som tar av helt når slike ting skjer, jeg er vel noe beskjeden når det kommer til sånt. Dette er noe man får for ting man har gjort, og som forhåpentligvis er bra, sa Diesen til NRK.no fra sykesengen.

Humorparet Rune Gokstad og Øystein Bache hyllet Diesen med en spesialskrevet kantate, mens komikerduoen Anders Bye og Niklas Rønning fremførte et selvskrevet dikt.

Kollegene hyllet Andreas Diesen

Kollegene i underholdningsavdelingen stilte med både norske flagg, pølser og brus for å hedre Andreas Diesen da han ble tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Foto: Frida Gjøby

I kommentarfeltet kan du skrive din hilsen/gratulasjon til Andreas Diesen:

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.