Hopp til innhold

Alltid beredt!

For en overnatting eller to under åpen himmel eller i telt krever litt forberedelser. Lær av eksperten.

Lars Monsen
Foto: Nils Arne Sæbø / NRK

Høstfarger i rødt og gult og at det fortsatt er varmegrader trekker folk ut i naturen. I følge Lars Monsen får man mer ut av turen med litt forberedelser, og riktig utstyr.

Her får du Monsens tips:

Sov godt

  • En varm god sovepose er det viktigste du tar med deg på tur. Sover du godt er turen vellykket. Blir du liggende å fryse er turen ødelagt. Et godt underlag hører også med.

Telt eller pressenning?

  • For mange barn er en natt under åpen himmel, eller under en pressenning, toppen. De ser bålet og kan følge med på en spennende stjernehimmel. Velger du telt fordi du er redd for krypdyr, kan Lars Monsen berolige deg med at han har aldri opplevd orm eller andre ”skumle” ting rundt en leirplass.

Uten mat og drikke...

  • Det er viktig å ha med rikelig med mat. Ikke sats på å finne føde i naturen. Selv om det er både bær, sopp og fisk i vannet, er dette ikke noe å satse på. Naturens delikatesse bør komme i tillegg.

Lars Monsen
Foto: NRK

Utstyr

  • Noe av det viktigste utstyret du tar med er et tau. Du har alltid behov for knyte opp noe. En kniv eller liten øks er viktig og litt varmt tøy. Men husk ikke ta med for mye utstyr. Det skal bæres både ut og hjem. Turen bør ikke bli ødelagt fordi en må bære for tungt.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters