Hopp til innhold

Liten i størrelse – stor personlighet

Alfa Romeos nye modell er nyskapende, men likevel har den sterke bånd til merkets historie.

Alfa Romeo Mi.To
Foto: Alfa Romeo

Mi.To er navnet på Alfas nye modell i Golf-klassen. Det navnet har den fått av en grunn, og den grunnen er ganske vanlig i Italia. Ferrari har jo hatt både Maranello og Modena, og Mi.To betyr rett og slett at den ble designet i Milano og bygget i Torino.

Den forrige bilen som kom ut av fabrikken til Alfa Romeo, om ikke i like stort antall, var 8C Competizione. Mi.To deler mange designtrekk med denne superbilen, noe man fort ser på blant annet lyktene.

DNA

Alfa Romeo Mi.To
Foto: Alfa Romeo

Med Mi.To lanserer også Alfa Romeo et nytt system de kaller DNA. Det står for Dynamic, Normal og All-weather, og er et system hvor føreren kan velge hvordan bilen skal oppføre seg ved hjelp av knapper på dashbordet.

DNA har innvirkning på det meste som påvirker bilens kjøreegenskaper, og justerer dette deretter. Dynamic er for de sportslige sommmerturene på svingete landeveier, Normal er satt opp for litt roligere bykjøring og All-weather er satt opp for at bilen skal være sikker og lettkjørt selv under vanskelige kjøreforhold.

I begynnelsen vil Mi.To bli levert med fire motoralternativer, som spenner fra en 90-hesters diesel og opp til en 155-hesters bensinmotor med turbo.

Alfa sier også at man kan forvente motorer med enda mer sprut etter hvert, og da er det jo ikke usannsynlig at vi får se en motor med over 200 hester som skal konkurrere med blant annet Golf GTI og Opel Astra OPC.

Mi.To vil bli introdusert til forhandlerene i løpet av sommeren.

Alfa Romeo Mi.To
Foto: Alfa Romeo

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters