Forynget 407

For bedre å kunne møte den tøffe konkurransen fra biler som Citroën C5, Ford Mondeo og Audi A4 har Peugeot valgt å gi 407 en lett ansiktsløftning.

Peugeot 407
Foto: Pressebilde

Da 407 kom på markedet for fire år siden var den som et friskt pust å regne, og det er fortsatt en av bilene i segmentet med mest karakteristisk utseende. Nå henter den designelementer fra Cupé-utgaven.

På innsiden får den nye materialer og detaljer i midtkonsollen. Og ikke minst et nytt navigasjonssystem, samt at den kan leveres med parkeringssensor foran.

Ny girkasse

Peugeot 407
Foto: Pressebilde

Kjøreegenskapene oppjusteres med en foraksel med doble triangelarmer og en hjulspindel. Bakakselen har flere fjærarmer og skråstilte støtdempere som skal gi økt presisjon og stabilitet i styringen.

Toliters dieselmotoren har økt effekten til 103 kW/140 hk fra 100kW/136 hk. Den leveres i en kombinasjon med en ny 6-trinns manuell girkasse, og det fører til at utslippet går fra 155 g/km til 150 g/km.

Den nye versjonen av Peugeot 407 blir lansert i Norge på sensommeren.

Peugeot 407
Foto: Pressebilde
Peugeot 407
Foto: Peugeot

Kulturstrøm

  • Mozartkulekonkurs i Saltzburg

    Den ærverdige sjokoladeprodusenten Salzburg Schokolade begjærer nå konkurs. Firmaet har eksistert siden 1800-tallet og lanserte den ikoniske "Mirabell Mozartkugel"-sjokoladen i 1948. Nå mister 140 arbeidere i Mozart-byen jobben, skriver nettstedet The Mayor. Imidlertid vil Mozartkuler fortsatt bli produsert av andre sjokolademerker, ettersom de ikke er opphavsrettslig beskyttet.

  • «Hodejegerne» blir norsk TV-serie

    TV 2 lager en ny stor TV-serie basert på Jo Nesbøs roman «Hodejegerne». I serien spilles hodejegeren Roger Brown av Axel Bøyum, er kjent fra serier som «Heksejakt» og «Heimebane». Serien blir en av kanalens storsatsinger i 2022 , melder VG.