- Det er herlig å spise hot mat, spesielt i varmen for da blir du skikkelig avkjølt, sier Lars mens han gjør klar steikepanna til nok en deilig wokrett.
Oppskriften
Finhakket sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili freses i soja olje i to minutter, så tilsetter du terninger av gulrot som bare er lett mørnet, og kokt noen minutter.
Frosne erter, og bønnspirerer freses også lett, så lager du en liten åpning i midten, og tilsetter to sammenpiskede egg.
Nå har du en liten omelett. Bland i ca. 1 kopp ferdig kokt ris, litt sojasaus, her kan du bruke både mørk og lys.
Den lyse sojasausen er den de fleste av oss kjenner som Kikkoman, den er nokså salt. Du kan også få såkalte mørke sojasauser som er kraftige og søte. Du bruker ¼ del av den mørke med den lyse, da har du en passende blanding!
Pepperbøssa lar du stå i fred nå, du trenger heller ikke salt i denne retten, men tre dråper sesamolje er godt.
Den ferdig stekte risen kan spises som en ren vegetarrett, men du kan også blande inn strimlet kyllingfilet, skinke eller reker.
I Thailand kan du få stekt ris med revet salt klippfisk, servert med frisk koriander og et speilegg på toppen!
-Selv om en wokrett ofte består av mange forskjellige ingredienser, er det absolutt ikke slik at du kan blande alt i wok’en uansett. Ingefær f.eks kan i noen tilfeller bli like rart og galt som ingefær i fårikål, sier Lars.
Når du lager wokretter lønner seg seg i første omgang og følge oppskriftene helt slavisk, da er du sikret best mulig resultat!