Hopp til innhold

Albumklar Hanne Krogh

Hanne Krogh er snart klar med ny plate og legger ut på kulturhusturné med ny forestilling.

Hanne Krogh

Hanne Krogh er klar for turné og jobber med ny plate.

Foto: Promo

Hanne Krogh

Hanne Krogh gleder seg til å legge ut på turné.

Foto: Promo
Hanne Krogh

For første gang på mange år jobber Hanne Krogh med et nytt studioalbum.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hør programmet: Stjerneklart med Hanne Krogh

Les: Hanne Krogh i Stjerneklart

Mandag var Hanne Krogh gjest i programmet Stjerneklart NRK P1 . Der fortalte hun blant annet at det er et nytt album på vei. De siste årene har hun kanskje vært mest kjent for julekonserter, men i disse dager planlegger hun en kulturhus-turné.

- Nettopp ferdig

- Nå har jeg endelig nettopp så å si skrevet ferdig en ny forestilling som skal ut på kulturhus-turné med – noe jeg burde gjort for lenge siden, men rett og slett ikke fått tid til, forteller Krogh til NRK P1.

- Det handler om norsk kystkultur og Norge som havland gjennom tusen år. Det høres sikkert forferdelig kjedelig ut, men det blir det virkelig ikke.

- - Vi er selve havlandet i verden og det skal jeg fortelle fra en kvinnes synspunkt, for det er stort sett gutta som har fortalt om kystkultur.

Nytt album

Krogh skal bruke lokale kor – helst mannskor, underveis på turneen, i tillegg til multimedia.

I tillegg røper Hanne Krogh at hun jobber med et helt nytt album.

- Nå har jeg lyst til, for første gang på mange år, å spille inn et nytt album. Og det har jeg endelig kommet i gang med.

Platebransje på isflak

Krogh mener det har vært vanskelige tider for platebransjen de siste årene og sammenlikner det med klimaet på jorda.

- Har dere sett de bildene av den isbjørnen på det isflaket som smelter? Hver gang jeg ser de bildene tenker jeg «oj, platebransjen». Det er akkurat der de er, det bare smelter rundt dem, mener Hanne Krogh.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.