Albumklar Hanne Krogh

Hanne Krogh er snart klar med ny plate og legger ut på kulturhusturné med ny forestilling.

Hanne Krogh

Hanne Krogh er klar for turné og jobber med ny plate.

Foto: Promo

Hanne Krogh

Hanne Krogh gleder seg til å legge ut på turné.

Foto: Promo
Hanne Krogh

For første gang på mange år jobber Hanne Krogh med et nytt studioalbum.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hør programmet: Stjerneklart med Hanne Krogh

Les: Hanne Krogh i Stjerneklart

Mandag var Hanne Krogh gjest i programmet Stjerneklart NRK P1 . Der fortalte hun blant annet at det er et nytt album på vei. De siste årene har hun kanskje vært mest kjent for julekonserter, men i disse dager planlegger hun en kulturhus-turné.

- Nettopp ferdig

- Nå har jeg endelig nettopp så å si skrevet ferdig en ny forestilling som skal ut på kulturhus-turné med – noe jeg burde gjort for lenge siden, men rett og slett ikke fått tid til, forteller Krogh til NRK P1.

- Det handler om norsk kystkultur og Norge som havland gjennom tusen år. Det høres sikkert forferdelig kjedelig ut, men det blir det virkelig ikke.

- - Vi er selve havlandet i verden og det skal jeg fortelle fra en kvinnes synspunkt, for det er stort sett gutta som har fortalt om kystkultur.

Nytt album

Krogh skal bruke lokale kor – helst mannskor, underveis på turneen, i tillegg til multimedia.

I tillegg røper Hanne Krogh at hun jobber med et helt nytt album.

- Nå har jeg lyst til, for første gang på mange år, å spille inn et nytt album. Og det har jeg endelig kommet i gang med.

Platebransje på isflak

Krogh mener det har vært vanskelige tider for platebransjen de siste årene og sammenlikner det med klimaet på jorda.

- Har dere sett de bildene av den isbjørnen på det isflaket som smelter? Hver gang jeg ser de bildene tenker jeg «oj, platebransjen». Det er akkurat der de er, det bare smelter rundt dem, mener Hanne Krogh.

Kulturstrøm

 • Ballettdansere vant talentpris

  Nasjonalballettens danser Lucas Lima og norske Gina Storm-Jensen er tildelt et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris. I år er stipendet på kr. 800.000,- som deles mellom de to ballettdanserne. Juryen består av Ellen Kjellberg, Anne Gjevang og Ellen Horn, og prisen er den eneste opera-og ballettprisen i Norge, skriver Den Norske Opera og Ballett.

 • Symfonisk A-ha i Bodø

  Når a-ha i høst skal spille inn nytt album og musikkfilm, blir det med Arktisk Filharmoni som «band», melder orkesteret på sine nettsider. Prosjektet, med tittelen TRUE NORTH, er et samarbeid mellom a-ha, Bodø2024, Arktisk Filharmoni og Svømmehallen Scene og beskrives som en «melankolsk hyllest til havet og nordnorsk natur». I tillegg til albumet vil det også bli laget en musikkfilm med band og Arktisk Filharmoni på scenen, og a-ha gjennomfører produksjonen i Bodø.

 • St. Olavs Orden til Halvdan

  Hans Majestet Kongen har utnevnt visesanger og låtskriver Halvdan Sivertsen (71) til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, melder kongehuset i en pressemelding.

  – Halvdan Johannes Falck Sivertsen mottar utmerkelsen for hans fremragende innsats som visekunstner, heter det i meldingen.

  Den Kongelige Norske St. Olavs Orden tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester for Norge og menneskeheten».

  Halvdan Sivertsen i skrivestua.
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK