Hopp til innhold

Albumklar Hanne Krogh

Hanne Krogh er snart klar med ny plate og legger ut på kulturhusturné med ny forestilling.

Hanne Krogh

Hanne Krogh er klar for turné og jobber med ny plate.

Foto: Promo

Hanne Krogh

Hanne Krogh gleder seg til å legge ut på turné.

Foto: Promo
Hanne Krogh

For første gang på mange år jobber Hanne Krogh med et nytt studioalbum.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hør programmet: Stjerneklart med Hanne Krogh

Les: Hanne Krogh i Stjerneklart

Mandag var Hanne Krogh gjest i programmet Stjerneklart NRK P1 . Der fortalte hun blant annet at det er et nytt album på vei. De siste årene har hun kanskje vært mest kjent for julekonserter, men i disse dager planlegger hun en kulturhus-turné.

- Nettopp ferdig

- Nå har jeg endelig nettopp så å si skrevet ferdig en ny forestilling som skal ut på kulturhus-turné med – noe jeg burde gjort for lenge siden, men rett og slett ikke fått tid til, forteller Krogh til NRK P1.

- Det handler om norsk kystkultur og Norge som havland gjennom tusen år. Det høres sikkert forferdelig kjedelig ut, men det blir det virkelig ikke.

- - Vi er selve havlandet i verden og det skal jeg fortelle fra en kvinnes synspunkt, for det er stort sett gutta som har fortalt om kystkultur.

Nytt album

Krogh skal bruke lokale kor – helst mannskor, underveis på turneen, i tillegg til multimedia.

I tillegg røper Hanne Krogh at hun jobber med et helt nytt album.

- Nå har jeg lyst til, for første gang på mange år, å spille inn et nytt album. Og det har jeg endelig kommet i gang med.

Platebransje på isflak

Krogh mener det har vært vanskelige tider for platebransjen de siste årene og sammenlikner det med klimaet på jorda.

- Har dere sett de bildene av den isbjørnen på det isflaket som smelter? Hver gang jeg ser de bildene tenker jeg «oj, platebransjen». Det er akkurat der de er, det bare smelter rundt dem, mener Hanne Krogh.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.