NRK Meny
Normal

- Gjør ikke jobben alene

Nyansatte styreleder for Nasjonalmuseet, Svein Aaser, trengte betenkningstid før han takket ja.

Svein Aaser
Foto: NRK

Skal gjøre en best mulig jobb for å få Nasjonalmuseet opp til nye høyder.

HØR: - Skal ikke gjøre jobben alene .

- Min kunstfaglige bakgrunn er ikke stor, men det er heller ikke derfor jeg er blitt bedt om å ta jobben. Min jobb blir å bringe de samlede kunstfaglige menneskene sammen i et system hvor alle kan jobbe videre for å nå et felles mål, sier Aaser til NRK.

LES: Blandede reaksjoner på utnevnelsen av Aaser

Aaser innrømmer at han trengte betenkningstid før han takket ja til styrelederjobben, som av mange er blitt kalt uriaspost.

- Jeg stilte meg selv spørsmålet om jeg trodde jeg hadde noe å bidra med for å få museet videre framover og opp på en måte som gjør at Norge kan bli stolt av Nasjonalmuseet, sier Aaser som kom til følgende konklusjon:

- Alright, hvis Giske og regjeringen mener jeg har noe å tilby, så tar jeg sjansen.

Han ville ikke komme med noen programerklæring til NRK, og var generelt opptatt av han ikke skal gjøre denne jobben alene.

- Jeg gjør ikke jobben alene, hele styret må gjøre jobben. Vi må få opp med besøkstallet, få flere utstillinger og vi må få gleden av å skape noe tilbake.

LES: Upopulær toppjobb besatt

Aaser sier at hans første jobb blir å få styret sammen og skape et felles grunnlag for dette, slik at styret kan finne en direktør for museet. Aaser ønsker heller ikke å gå ut med en profil på en eventuell direktør i mediene. Det anser han som en styreoppgave å finne ut av.

Til NRK sier Aaser at det som er viktig er å finne en kandidat, enten mann eller kvinne, enten fra Norge eller utlandet som har nok tillit blant alle ansatte til å kunne bli sjef for Nasjonalmuseet. Når en utnevnelse kan være klar vil han heller ikke gi noe svar på.

- Det vil jeg ikke gi noen tidslinje på. Dette må styret må finne ut av det i fellesskap, sier Aaser som gleder seg til å ta fatt på oppgavene.