NRK Meny
Normal

Aaron Eckhart leder nobelkonserten

Den amerikanske skuespilleren Aaron Eckhart skal lede nobelkonserten i tospann med skuespillerkollega Claire Danes.

Aaron Eckhart

Aaron Eckhart skal lede nobelkonserten i Oslo.

Foto: Todd Williamson / Ap

Claire Danes

Claire Danes fra Homeland står sammen med Aaron Echart under årets nobelkonsert i Oslo Spektrum.

Foto: Dan Steinberg / Ap

Listen over verter og artister for årets nobelkonsert 11. desember er nå komplett, og ser slik ut: Verter er Homeland-stjerne Claire Danes og Batman-skurk Aaron Eckhart.

Artistene er Mary J. Blige, Morrissey, James Blunt, Jake Bugg, Timbuktu, Zara Larsson, Envy og Omar Souleyman.


Kjent fra en rekke filmer

Aaron Eckhart har spilt i flere Hollywoodfilmer, blant andre «The Dark Night», «Love Happens», «Rabbit Hole» og «Battle: Los Angeles». Han er aktuell i kinofilmen «Olympus has fallen», der han spiller mot Morgan Freeman og fjorårets Nobel-vert Gerard Butler, og han skal spille Frankenstein i Stuart BeattiesI, Frankenstein.


Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) mottar Nobels fredspris 10. desember. Nobelkonserten holdes i Oslo Spektrum dagen etter.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix